Un concert ca o rugăciune la TVR 2. Eveniment pentru suflet

Un concert ca o rugăciune la TVR 2. Eveniment pentru suflet
Veți avea parte de un eveniment pentru suflet, un moment muzical unic organizat şi produs de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, în seara de Ajun. Un cadou din Catedrala Sfântul Iosif.

Pentru cei care Crăciunul nu înseamnă doar Moș Crăciun, cadouri, mâncare și băutură, este pregătit un moment special. Veți avea parte de un eveniment pentru suflet, un moment muzical unic, organizat şi produs de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, în seara de Ajun.

Un concert ca o rugăciune la TVR 2. Eveniment pentru suflet

”Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun” este titlul evenimentului muzical unic organizat şi produs de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, în co-producţie cu SRTv, în parteneriat cu Asociaţia Cultura pe Cuvânt şi Asociaţia SIGNIS România şi cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Va fi transmis de TVR 2 în Seara de Ajun, de la ora 22:00: un eveniment muzical unic, un cadou pentru telespectatori dintr-un lăcaş de cult cu o puternică încărcătură spirituală, Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif.

Mai mulți artiști de renume au răspuns invitaţiei de a aduce în casele oamenilor. Concertul va fi susținut de Orchestra Simfonică București, sub bagheta compozitorului Andrei Tudor și participarea artiștilor Andra, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Dalma, George Miron şi mulţi alţii.

„Sunt extrem de onorat de invitația Catedralei Sf. Iosif pentru că în primul rând mi-a dat prilejul de a mă reîntoarce la pupitrul Orchestrei Simfonice București, alături de tatăl meu, Ionel Tudor. Vă invităm la un concert absolut minunat, cu energie extrem de specială în pragul Crăciunului”, a spus compozitorul și dirijorul Andrei Tudor.

Un concert sensibil, cu voci foarte mari și foarte frumoase

„După o lungă perioadă de timp am reușit să ne revedem cu muzicienii Orchestrei Simfonice București, alături de interpreți dragi într-un concert frumos, un concert sensibil, cu voci foarte mari și foarte frumoase, un repertoriu adecvat sărbătorilor. Un concert care să meargă direct la sufletele dumneavoastră”, a adăugat compozitorul și dirijorul Ionel Tudor.

„Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun” vine în întâmpinarea tuturor celor care, prin intermediul transmisiunii TVR, se vor alătura rugăciunii înălţate lui Dumnezeu în zi de mare sărbătoare creştină, pentru sănătatea poporului român şi a întregii lumi afectate de criza sanitară actuală.

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit Romano-Catolic de București, explică astfel semnificația titlului evenimentului: „Venirea lui Dumnezeu în lume este «har și dar» pentru a ne spune că este cu totul gratuită. În timp ce aici pe pământ totul răspunde logicii lui a da pentru a avea, Dumnezeu vine în mod gratuit. Iubirea lui nu este negociabilă: nu am făcut nimic pentru a o merita și nu o vom putea recompensa niciodată. Ce e de făcut în fața acestui har? Un singur lucru: să-l primim ca dar”. Foto Alex Micsik


Povestea inelelor pe care Dan Bittman le-a tot oferit în ultimii 22 de ani