Un cuplu de vârstnici din Germania, terorizat de cocoșul Magda. Oamenii au apelat la ajutorul instanței

Un cuplu de vârstnici din Germania, terorizat de cocoșul Magda. Oamenii au apelat la ajutorul instanței
Un cocoș țanțoș a reușit să strice liniștea unui cuplu din Germania. Oamenii au fost terorizați de pasărea are cântă de nu mai puțin de 200 de ori pe zi și nu reușesc să mai doarmă. Ca să rezolve problema, oamenii au făcut plângere.

Friedrich-Wilhelm, în vârstă de 76 de ani, și soția sa, Jutta, un cuplu din Bad Salzuflen, în vestul Germaniei, spun că nu mai știu de când n-au apucat să se mai odihnească, motivul fiind Magda, cocoșul vecinilor, căruia nu-i mai tace pliscul.

Magda, fericitul cocoș al vecinului se pune pe cântat cum începe să se lumineze și se mai oprește abia la apus, atunci când e închis alături de celelalte găini. Cuplul spune că a încercat de nenumărate ori să rezolve situația pe cale amiabilă, numai că n-a fost posibil. Așa că au apelat la o ultimă soluție: i-au acționat pe vecini în judecată.

„Nu putem folosi grădina și nu putem deschide nicio fereastră. Este insuportabil”

„Vecinul nu renunță la cocoșul său și trebuie fie să trăim cu asta, fie să câștigăm în instanță. Nu putem folosi grădina și nu putem deschide nicio fereastră. Este insuportabil”, le-a declarat Friedrich-Wilhelm reporterilor. „Este greu să vorbești despre tortură, dar așa este”, a spus și soția sa, enervată de situația prin care trece.

Friedrich și Jutta au început să înregistreze cântatul zilnic al lui Magda

Avocatul cuplului, Torsten Gieseke a sărit în apărarea celor doi și susține că obraznicul cocoș nu are ce să caute într-un cartier liniștit. Pe de altă parte, el a amintit că a mai existat un frate de-al cocoșului care a plecat cu stăpânul cu tot din cartier cu doi ani în urmă. Cât privește cântatul cocoșului, acesta a fost măsurat la aproximativ 80 de decibeli, ceea ce este comparabil, ceea ce e comparabil cu zgomotul unei străzi unde traficul e imens.

„Găinile au nevoie de cocoș, altfel s-ar jumuli între ele”

Chiar dacă e ilegal ce fac și cei doi soți au început să înregistreze concertul zilnic al lui Magda și vor să dea totul instanței. La rândul său, proprietarul lui Magda, Michael D., a fost extrem de sincer și a explicat cât de importantă e pasărea pentru el: „Găinile au nevoie de cocoș, altfel s-ar jumuli între ele”. Urmează ca judecătorii să decidă care va fi soarta lui Magda.

Recomandarile noastre