Un episcop exorcist spaniol, ultraconservator, a căzut în ispită. A renunțat la sutană pentru o scriitoare de romane erotice satanice

Un episcop exorcist spaniol, ultraconservator, a căzut în ispită. A renunțat la sutană pentru o scriitoare de romane erotice satanice
Nebănuite sunt căile Domnului. Așa s-a spus dintotdeauna. Iar povestea de față vine să întărească ideea cu vârf și îndesat. E mare grădina...

Un episcop exorcist spaniol ultraconservator a renunțat la sutană pentru o scriitoare de romane erotice satanice. El a decis să renunțe la viața în sânul bisericii pentru a începe o  nouă viață alături de partenera sa.

Xavier Novell, în vârstă de 52 de ani, a anunțat luna trecută că demisionează din funcția de episcop de Solsona din Catalonia din „motive strict personale”. Luni, s-a  dezvăluit de către „Religion Digital” un site de știri, că Novell se îndrăgostise de Silvia Caballol, o mamă divorțată cu doi copii. Novell ar fi spus că s-a „îndrăgostit” și  că, în acest context, „a vrut să facă ceea ce trebuie”.

Silvia Caballol, autoare de romane erotice satanice

Silvia Caballol, în vârstă de 38 de ani, este o scriitoare de romane erotice cu personaje „posedate de demonul poftei”, fapt care a ridicat semne de întrebare și i-a cam surprins pe foștii colegi ai lui Novell, scrie Daily Mail. El s-ar fi întâlnit cu Caballol, un psiholog care a studiat sexologia, yoga, catolicismul și islamul, după ce a început să studieze demonologia.

Cu toate acestea, Novell probabil că nu este străin de poveștile cu demoni, fiind unul dintre puțini episcopi spanioli care au refuzat să beneficieze de un preot exorcist în 2015, optând în schimb să îndeplinească el însuși rolul de preot exorcizator.

Cărțile ei sunt descrise de editorul ei ca fiind revoluționare, transformând „toate considerațiile noastre morale și etice”. „The Hell in Gabriel’s Lust”, cea mai recentă carte a lui Caballol, descrie închisori, psihopatie, secte, sadism, nebunie, poftă și, încetul cu încetul, pe măsură ce povestea progresează… irealitatea nemuririi și lupta crudă dintre bine și rău,  între Dumnezeu și Satana și între îngeri și demoni, mai arată editorul.

Novell, cel mai tânăr episcop al Spaniei

Pe de altă parte, Novell a fost văzut ca o stea în creștere în cadrul bisericii catolice din Spania. El a fost cel mai tânăr episcop al țării în 2010. A primit acest titlu când avea doar 41 de ani. De asemenea, Novell s-a remarcat ca singurul episcop care a votat deschis în controversatul referendum de independență catalan din 2017, ilegal în conformitate cu legislația spaniolă.

Ascensiunea sa a încetat, a relatat „The Times”, odată cu alegerea Papei Francisc în 2013. Francisc a îndreptat Vaticanul către poziții mai liberale decât cele susținute de predecesorul său tradiționalist Papa Benedict al XVI-lea.

Novell, care a apărat terapia de conversie a homosexualilor și a descris avortul și eutanasierea drept „genocid”, și-a prezentat recent demisia, care a și fost acceptata de Papă. Vaticanul nu a făcut nici un comentariu pe marginea acestui subiect.

Sursa forto: Daily Mail, Pixabay