Vedete care și-au dedicat viața forțelor oculte (III) Vedeta care mergea la Biserica lui Satan

Vedete care și-au dedicat viața forțelor oculte (III) Vedeta care mergea la Biserica lui Satan
Multe vedete își țin religia intimitate, chiar dacă au o viață religioasă cât se poate de activă. Unii cred în fantome, altele folosesc unguente magice și poțiuni. Sunt vedete care cred în puterea vindecătoare a cristalelor. 

Sunt unele vedete care și-au dedicat viața forțelor oculte și nu se ascund deloc. Fac ritualuri închinate Zeiței sub luna plină, cred în Lucifer sau în practici șamanice. Ceea ce e cert e că ocultismul face parte din viața multor vedete internaționale.

Dan Ackroyd crede în fantome

Potrivit The Globe, comediantul Dan Aykroyd a crescut într-o familie de spiritiști. Străbunicul său a ținut sesiuni și tatăl său a scris o carte intitulată „Istoria fantomelor”, bazată pe jurnale transmise de la propriul tată.

Într-un interviu la Q TV, Peter Aykroyd, tatăl lui Dan, a explicat că spiritismul nu este o religie, ci doar încrederea că cineva poate contacta morții, lucru la care a asistat Dan când a vizitat ferma bunicului său – unde amândoi au văzut un spirit vorbind printr-o trompetă care levita. Potrivit Cheatsheet, casa copilăriei lui Dan Aykroyd a fost plină de reviste de la Societatea Britanică pentru Cercetare Psihică și Societatea Americană pentru Cercetare Psihică. „Am crescut cu spiritismul. Nu a existat nicio cale de ieșire din el”, a mărturisit actorul.

El a avut parte din experiențele sale paranormale care îi întăresc credința în fenomene, cum ar fi bijuteriile soției sale dansând lângă patul lor și „ceva” care intră în pat cu el când a crezut că este singur.

Sully Erna face rock și practică Wicca

Sully Erna, vocalist și chitarist de ritm al trupei rock Godsmack este deopotrivă Wiccan. Artistul a declarat pentru Rolling Stone că „niciodată nu a vrut cu adevărat să fie copilul afiș al vrăjitoriei”. El este deschis să o discute, dar „de îndată ce sarcasmul se aprinde, am închis conversația”. Erna a îmbrățișat religia Wicca pentru că a funcționat pentru el și, spre deosebire de creștinism, nu i-a cerut să urmeze fără îndoială o carte sau să meargă în Iad.

Erna înțelege că a fi atât într-o trupă, cât și în vrăjitoare sunt „două lucruri ciudate într-una”, dar pentru el nu este o chestiune de marketing, mai arată scrie Grunge.com. Potrivit MTV, Erna a încorporat o ceremonie Wicca în videoclipul melodiei „Voodoo”, în care pentagrama e vizibilă pe pieptul gol. El a explicat: „Nu există demoni sau diavoli în Wicca … nu poți să te închini la ceva ce nu există”.

Sammy Davis Jr mergea la Biserica lui Satan

KAIT8 a scris că actorul Sammy Davis Jr. a cochetat scurt timp cu Biserica lui Satan din Anton LaVey. A fost invitat la o petrecere de un grup de actori, fiecare purtând o unghie roșie. Tema petrecerii, potrivit lui Davis, a fost „temnițele, dragonii și desfrânarea”. În centrul camerei era o femeie goală pe un altar. Davis nu s-a îngrijorat pentru ea, știind că noaptea era mai mult despre sexul consensual decât despre violență.

Vice a detaliat modul în care interesul lui Davis pentru Biserică ar fi putut fi mai mult despre preferarea îngăduinței. În acest memoriu, „De ce eu?”, El a scris: „Am vrut să am fiecare experiență umană”. În acea epocă, Biserica lui Satan era perfectă, plină de droguri gratuite și de orgii. Davis a luat oarecum în serios implicarea sa în Biserică. El a realizat un pilot TV de comedie intitulat „Săracul Diavol”, care implică pentagrame și o mențiune a Bisericii.

Michael Aquino, unul dintre asociații LaVey, a făcut referire la aceasta drept „o reclamă magnifică pentru biserică”. Adepții i-au oferit lui Davis calitatea de membru onorific de gradul II. Davis a fost foarte fericit de noul său statut. Davis a părăsit Biserica într-o dimineață, după o orgie. „Am primit niște acetonă și am curățat unghia roșie”, a declarat. Și-a reluat iudaismul până a murit în 1990.

Daryl Hall și cântecele sacre

Ideile lui Aleister Crowley au intrat și în mintea lui Daryl Hal, cel mai bine cunoscut ca cofondator și vocalist principal al Hall & Oate. Conform L.A. Record, el nu a adoptat religia lui Crowley, Thelema. (Revista Heeb a raportat că Hall s-a convertit de la metodism la iudaism când s-a căsătorit cu Bryna Lublin, deși nu era activ.)

Totuși, el a împletit-o în muzica sa. El a vorbit pentru Spin despre fascinația sa față de doctrinele mistice suprimate din Evanghelia gnostică.

Grant Morrison: magia pop

Conform The Psycho Path, Grant Morrison, scriitor și dramaturg scoțian de benzi desenate, „a ieșit din dulapul magic la câțiva ani după ce Alan Moore a făcut-o”. Cu toate acestea, temele erau evidente în cărțile sale cu mult înainte de a-și admite înclinațiile.

Morrison practică magia haosului, mai interesat să facă lucrurile să se întâmple decât cum a făcut-o. El nu este adeptul unor ritualuri elaborate și sofisicate. Ci practică un amestec pop-cultural cel mai bine expus în seria sa de benzi desenate „Invizibilii”, unde aruncă întregul canon magica într-un blender pentru a-și forma protagoniștii oculți care încearcă să trezească lumea din mâinile răului. Așa cum a spus-o în „Pop Magic!”, „folosirea parafernaliei rituale funcționează doar ca un ajutor pentru imaginație”.

Pentru Morrison, nu contează dacă cineva este sceptic. Așa cum a scris în „Pop Magic!”,  „ideea nu este să crezi în magie, ideea este să o faci și să vezi cum funcționează”.

Sursa foto: Instagram

Gina Pistol ne arată fețișoara lui Josephine. Cu cine seamănă?