Rasputin, ori profet, ori șarlatan. ”Călugărul demonic” a fost greu de ucis

Rasputin, ori profet, ori șarlatan. ”Călugărul demonic” a fost greu de ucis
Grigori Rasputin, călugărul care a avut o imensă influență asupra țarului Nicolae al II-lea al Rusiei. A fost otrăvit, împușcat, bătut și înecat în 1916 de către un grup de nobili, speriați de puterea sa. A făcut previziuni, iar multe s-au adeverit. A fost profet sau șarlatan?

Rasputin este unul dintre cele mai controversate personalități ale secolului al XX-lea. A avut un rol spectaculos în prăbușirea dinastiei Romanov din Rusia. Își spunea călugăr, dar el nu s-a călugărit niciodată. I s-au atribuit puteri vindecătoare și a ajuns favoritul familiei imperial ruse.

Nicolae al II-lea de Romanov-Holistein, „prin mila lui Dumnezeu, Ţar al tuturor Rusiilor” l-a întâlnit pe Rasputin în 1905

Rasputin, profet sau șarlatan

Rasputin a fost o personalitate controversată. În primul deceniu al secolul XX, curtea ţarilor Rusiei avea să fie dominată de figura sinistră a lui Rasputin. Era supranumit „bestia mistică” sau „călugărul demonic”. De fapt, era un mujic (om de rând) născut într-un sătuc din Siberia.

I se atribuiau puteri supranaturale și a devenit favoritul familiei imperiale Romanov. Acest personaj a fost divinizat şi blestemat în egală măsură. Era socotit sfânt şi beţivan, ghicitor şi desfrânat.

Nicolae al II-lea de Romanov-Holistein, „prin mila lui Dumnezeu, Ţar al tuturor Rusiilor” l-a întâlnit pe Rasputin în 1905. Ciudata întâlnire nu ar fi avut loc, probabil, niciodată, dacă fiul lui, Alexandru al III-lea nu ar fi fost bolnav.

Împăratul şi împărăteasa, Nicolae şi Alexandra, au fost binecuvantati cu patru fete sănătoase. Mezinul familiei, ţareviciul Alexei, nu stătea însă bine cu sănătatea. El moștenea de la frumoasa sa mamă o boală ereditară , hemofila. Era de ajuns să cadă, pentru ca imediat genunchii prinţişorului să se umfle din cauza hemoragiei interne provocate de lovitură. Băiatul avea dureri înfiorătoareși febră febră.

Medicii cei mai buni au fost aduși să îl vindece pe mezinul distanstiei. Apoi au fost chemați tot soiul de vrăjitori şi magi ruşi si străin, fără însă a putea rezolva ceva.

În prezenta lui Rasputin, Alexei Nicolaevici de Romanov era un copil normal

Rasputin chemat să vindece pe micul prinț Alexei

Marea ducesă Anastasia Nicolaevna i-a vorbit ţarinei despre „un pelerin din Siberia, un adevărat sfant” care „vindecase o călugăriţă posedată de diavol”. Cu inima sfaşiată de gemetele şi chinurile unicului său fiu, Alexandra i-a spus marii ducese: „Adu-l pe acest Grigori la palat”. Şi Rasputin a fost adus.

Ţăranul siberian îmbrăcat într-un caftan lung de culoare închisă, cu ochii albaştri-cenuşii care străpungeau, a mers la palat. Cu barbă neagră, un păr nu prea curat căzand peste un guler încă şi mai puţin curat a intrat  în camera ţarevicilui Alexei.

A ingenuncheat faţa icoanelor. S-a rugat. S-a aşezat lângă patul prinţişorului, şi a pus mana dreaptă pe fruntea lui Alexei şi, apoi, plimband-o peste tot trupul acestuia, a început vorbească. Despre propria sa copilărie, despre cai, despre frumuseţile Rusiei peste care, într-o zi, avea să domnească și Alioşa.

Durerea prinţului moştenitor a trecut. Umflătura de la genunchi a dispărut, deși medicii vorbiseră despre „un deznodămant fatal”. Şi, în prezenta lui Rasputin, Alexei Nicolaevici de Romanov era un copil normal.

Din acel moment, perechea imperială avea să facă din Rasputin confidentul, duhovnicul și apoi consilierul său privat. Ţăranul semianalfabet din Siberia a devenit, cu timpul, o persoană importantă.

Perechea imperială avea să facă din Rasputin confidentul, duhovnicul și apoi consilierul său privat

Profețiile lui Rasputin

Din arhivele KGB, au ieşit la lumină 11 pagini ale unui dosar ultrasecret cu scrieri semnate de celebrul călugăr rus Grigori Yefimovich Rasputin, dar nimeni nu le-a văzut.

Doar politologul american David W. Norvalk a spus că descifrat o parte din scrierile lăsate de călugăr. El a susținut că falsul călugăr ar fi anticipat mari evenimente din istoria Rusiei şi ale Omenirii. Sunt pomenite Revoluţia bolşevică din 1917, sfârşitul dinastiei Romanovilor, apariţia, dominaţia şi sfârşitul lui Hitler, scrie biography.com.

A mai prezis, cu aproximaţie, atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 din America, uraganul Katrina. Tot lui i se atribuie profeția  „Operaţiunea Furtună în deşert” şi sfârşitul lui Saddam Hussein. „Este greu de crezut că toate aceste evenimente vor avea loc. Dar, îngrijorător e faptul că majoritatea lucrurilor anunţate de Rasputin până acum s-au adeverit”, a spus americanul.

Profețiile lui Rasputin care s-au adeverit

În decembrie 1916, chiar înainte de a fi ucis, Rasputin i-a trimis ţarului o scrisoare în care îi prevestea că și acesta va fi ucis.  „Simt că voi părăsi această viaţă înainte de 1 ianuarie. Dacă voi fi ucis de asasini de rând, tu, ţarul Rusiei, nu trebuie să te temi de nimic pentru copiii tăi, ei vor domni sute de ani în Rusia.

Dar, dacă voi fi omorât de boieri, nobili şi dacă ei îmi vor vărsa sângele, mâinile lor vor rămîne mânjite cu sângele meu, pentru 25 de ani. Ei vor părăsi Rusia. Fraţii îşi vor ucide fraţii şi se vor ucide şi pentru 25 de ani nu vor fi nobili în ţară.

Ţar al pământului Rusiei, dacă vei auzi sunetul clopotului care îţi va spune că Grigori a fost ucis, trebuie să ştii asta. Dacă rudele tale mi-au provocat moartea, atunci nimeni din familia ta, adică nici unul dintre copiii tăi sau dintre rudele tale nu vor mai rămâne în viaţă pentru mai mult de doi ani. Vor fi ucişi de poporul rus.“

23 de zile mai târziu, Rasputin a fost ucis de rudele ţarului Nicolae al II-lea. A fost otrăvit, împușcat, bătut și înecat în 1916 de către un grup de nobili, speriați de puterea sa.

La zece săptămîni după moartea lui Rasputin, Revoluţia Rusă din 1917 a răsturnat ultima dinastie a Romanovilor. După mai puţin de doi ani, Nicolae, cei 4 copii şi doctorul casei, au fost executaţi în Siberia.

Alte predicții atribuite lui Rasputin

  • Rasputin credea că în 2001 va fi un val masiv de sinucideri în urma atestării teoriei reîncarnării de către un fizician european. Oamenii vor prefera să moară în speranţa că într-o viaţă viitoare o vor duce mai bine.  Cel mai cumplit eveniment din 2001 a fost atentatul din Statele Unite, coordonate de Al-Qaeda. 19 terorişti sinucigaşi au deturnat patru avioane  pe care le-au prăbuşit în Turnurile Gemene din New York şi în clădirea Pentagonului. Au murit 2.993 de oameni, din 90 de ţări.
  • În 2003, va apărea un virus mortal, scăpat din laboratoarele americane care se va răspîndi cu repeziciune în SUA. Mulţi americani panicaţi vor părăsi acest stat. În final, virusul va fi ţinut sub control. În martie 2003, un om de afaceri american a murit în Vietnam de o boală necunoscută, care a răspândit panică pe toată planeta. Maladia a fost numită sindrom respirator acut sever (SARS) şi s-a răspândit în 37 de ţări, inclusiv nordul Americii. Virusul H5N1, al gripei aviare, a început să facă victime pe toată planeta din 2003, iar focarele s-au răspândit în 15 ţări, inclusiv America.

Rasputin vorbea despre schimbările climaterice

  • În 2005, vor avea loc schimbări dramatice în clima planetei. Tot atunci va apărea Iisus pe Pământ, în timpul unei furtuni. Pe 30 august 2005, Uraganul Katrina devastează sudul SUA. Australia a fost măturată de vânt puternic şi ploi torenţiale. Pagubele au fost estimate la 216 milioane de dolari. Un seism cu magnitudine 8,7 pe scara Richter s-a produs în Sumatra şi a provocat moartea a zeci de persoane şi pagube uriaşe.
  • În 2007, fundamentaliştii islamici vor prelua puterea în Arabia Saudită, Irak şi Kuweit, formând un singur bloc, opus celui din America. În acelaşi timp, creştinii vor prelua conducerea guvernului din SUA. Forţele creştine se vor reuni într-o nouă cruciadă împotriva Estului care va dura 7 ani. Un milion de suflete vor pieri într-o singură bătălie numită «Marele Măcel». Va fi cel mai mare carnagiu înregistrat vreodată în istorie. La 3 ianuarie 1991, a fost declanşată „Operaţiunea Furtună în deşert”, iar în decembrie 1998, Irakul a fost bombardat, în „Operaţiunea Vulpea deşertului”. În 2003, Irakul a fost invadat de o coaliţie condusă de Statele Unite, în mandatul preşedintelui creştin George W.Bush. Coaliţia se află şi astăzi în Irak, iar preşedintele actual al SUA este tot creştin.
  • A prezis că, treptat, omenirea își va pierde valorile umane, partea materială va preleva asupra spiritualului, iar lumea va fi dominată de indiferență și lăcomie. Încet, dar sigur, lumea va ajunge la egalitate de gen, iar instituția familiei va fi distrusă.
  • Rasputin ”a văzut” cum se vor naște ”ființe noi fără semne pe corp”, ba chiar ”fără suflet”. Specialiștii care îi studiază prognozele consideră că așa a descris Rasputin procesul clonării.
  • El a prezis trei războaie mondiale și spunea că, în al treilea ”se vor confrunta Estul și Vestul, bogăția și sărăcia”. După confruntare, pe Pământ vor mai rămâne puține lucruri, dar care, și ele, vor trebui curățate”. Specialiștii au interpretat acest lucru ca prezicerea unui război nuclear.

Profeția Babei Vanga pentru anul 2021. Ce nu știați despre clarvăzătoare

Profeții atribuite lui Nostradamus pentru 2021. O fi adevărat?