Un meteorit rar a picat în Marea Britanie. Roca ar putea explica viața pe Pământ

Un meteorit rar a picat în Marea Britanie. Roca ar putea explica viața pe Pământ
Un meteorit a fost filmat de zeci de englezi în timp ce roca ardea ca un foc de artificii. A trecut deasupra acoperișurilor și, în cele din urmă, a picat pe o stradă. Oamernii de știință spun că roca ar putea explica viața pe Pământ.

Un meteorit rar a picat în Marea Britanie, iar oamenii de știință spun că roca este foarte rară. Aceștia spun că pietroiul picat din cer ar putea conține „ingredientele” apariției vieții pe Pământ.

Un meteorit rar a picat în Marea Britanie

Un meteorit a fost filmat de zeci de englezi în timp ce roca ardea ca un foc de artificii. Erau fascinați, dar și îngrijorați, atunci când l-au văzut venind, să nu pice pe vreo casă.

Oamenii de știință spun că roca poate deține secrete incredibile. Fragmente de meteorit au fost găsite în și în jurul orașului englez Winchcombe din Gloucestershire.  Cercetătorii spun că roca ar putea conține „ingredientele” apariției vieții pe Pământ.

Un meteorit a picat în Marea Britanie, iar oamenii de știință spun că roca este foarte rară.

O minge de foc orbitoare de meteorit a fost văzută cum ateriza în sudul Regatului Unit la data de 28 februarie.  Roca conţine bucăți extrem de vechi din resturi interplanetare care sunt asemănătoare propriei noastre planete, scrie evz.ro.

Au trecut 30 de ani de la un astfel de eveniment în Marea Britanie. Este primul condrit carbonic, adică o rocă primară, recuperat vreodată în Marea Britanie, spune Ashley King, Muzeul de Istorie Naturală, citat de newscientist.

Un meteorit rar ar putea explica viața pe Pământ

Roca spațială s-a deplasat cu aproape 14 kilometri pe secundă înainte de a se lovi de atmosfera terestră și a ajuns, într-un final, pe o stradă din Winchcombe, scrie newscientist.

Materialul fragil are un aspect deosebit de întunecat, gri, spre negru. „Acest lucru se datorează faptului că este incredibil de proaspăt și nu a fost expus mediului terestru”, mai spune Ashley King.

Meteoritul care a căzut în Marea Britanie a fost vizibil și din nordul Europei pe 28 februarie. Acesta este un corp spațial extrem de rar și ar putea ajuta la aflarea apariției vieții.

Fragmentele de rocă spațială ar putea furniza răspunsuri la întrebări importante legate de istoria timpurie a sistemului solar. Şi despre cum a evoluat viața pe Pământ în urmă cu sute de milioane de ani.

Roca are 300 de grame

Roca are în jur de 300 de grame și a fost găsită de cercetători din Winchcombe, în Gloucestershire, Marea Britanie. Cercetătorii spun că substanța carbonică din care este compusă roca este una dintre cele mai primitive și mai „curate” observate până acum în sistemul solar.

Muzeul de Istorie Naturală din Londra a confirmat că fragmentele din roca spaţială sunt în stare bună.

„Am fost șocat când am văzut fragmentele și imediat mi-am dat seama că este vorba de un meteorit foarte rar și de un eveniment absolut unic. Este foarte emoționant”, a spus Richard Greenwood, ceretător în științe planetare.

El a fost primul cercetător care a identificat roca.

Există aproximativ 65.000 de meteoriți cunoscuți pe Pământ, conform muzeului din Londra. Dintre aceștia doar 1.206 au fost observați în timp ce cădeau pe planetă, iar dintre ei doar 51 sunt formați din astfel de roci rare.


Schelete umane vechi de mii de ani, găsite în pietrele din „Câmpia Borcanelor”. Ce au descoperit arheologii

Pentagonul face dezvăluiri șocante! Ce informații despre viața extraterestră a divulgat