Un miliardar excentric își caută companie pentru o excursie în jurul Lunii. Vă tentează?

Un miliardar excentric își caută companie pentru o excursie în jurul Lunii. Vă tentează?
Un japonez vrea să facă excursie în jurul Lunii, dar nu vrea să fie singur. Puteți încerca să îl însoțiți. Mai aveți la dispoziție câteva zile să îl convingeți că sunteți așa de interesanți încât merită să vă ia cu el.

Un miliardar excentric își caută companie pentru o excursie în jurul Lunii. Japonezul are așa de mulți bani încât nu mai știre ce să facă cu ei, așa că  plănuiește o super excursie în jurul satelitului natural al Pământului. Bărbatul însă nu vrea să plece singur. Ci însoțit. Mai întâi și-a dorit o iubită pentru excursie.

Așa că a lansat cel mai neobișnuit concurs. Acesta era adresat „femeilor celibatare de peste 20 de ani”. După ce a primit, însă, aproximativ 30.000 de aplicații, s-a răzgândit. Era prea greu să cerceteze și să aleagă. Dar s-a mai gândit și la faptul că ar fi cam plictisitoare excursia în jurul Lunii în cuplu. Așa că a hotărât că vrea să invite la bord între şase şi opt artişti.

Yusaku Maezawa, un magnat al modei, colecţionar de artă contemporană şi mecena, a fost primul client privat care a rezervat un zbor la bordul Starship, o viitoare rachetă dezvoltată de firma aerospaţială americană a lui Elon Musk. Suma pe care a plătit-o nu este publică.

Un miliardar excentric își caută companie pentru o excursie în jurul Lunii

Acum, excentricul miliardar japonez caută opt doritori din întreaga lume pentru a-l însoţi într-o călătorie spaţială în jurul Lunii, programată pentru 2023 cu SpaceX, informează AFP.

Într-un filmuleţ postat miercuri pe contul său de Twitter, miliardarul, în vârstă de 45 de ani, a optat în cele din urmă pentru o politică mai largă de recrutare a însoţitorilor. Acesta susține că  „orice persoană care face ceva creativ poate fi numită artist. Vă invit să mă însoţiţi în această misiune. Opt dintre voi din toată lumea”, a precizat el. Și mai spune ceva: va fi o excursie de lux. „Am cumpărat toate locurile, aşa că va fi o călătorie privată”,  subliniază miliardarul.


Cum puteți încerca să îi intrați în grații și să zburați în jurul Lunii?

Nici nu e așa greu. Doritorii vor trebui să îndeplinească doar două criterii. Ei trebuie să fie dispuşi să „depăşească limitele” creativităţii şi să-i ajute pe ceilalţi membri ai echipajului să facă acelaşi lucru, a precizat Yusaku Maezawa.

În total, între 10 şi 12 persoane sunt aşteptate să participe la expediţia care ar trebui să înconjoare Luna înainte de a se întoarce pe Pământ, a explicat japonezul.

Potrivit programului stabilit, astronauţii aspiranţi urmează să se preînregistreze până pe 14 martie, o primă selecţie urmând să aibă loc o săptămână mai târziu. Nicio dată limită nu a fost oferită pentru etapele următoare, interviurile finale şi examenele medicale sunt programate pentru sfârşitul lunii mai a acestui an, potrivit site-ului miliardarului.

Maezawa şi însoţitorii săi vor deveni primii călători lunari de la ultima misiune americană Apollo din 1972, asta în condițiile în care SpaceX va reuși să finalizeze acest proiect la timp.

Sursa foto: Twitter

Povestea săpunului Cheia. O istorie cu războaie și capitalism

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp