Un nou album David Bowie va fi lansat în curând. Ce au anunțat producătorii

Un nou album David Bowie va fi lansat în curând. Ce au anunțat producătorii
Pagina oficială a artistului David Bowie a anunţat lansarea pe 28 mai a produsului discografic The Width Of A Circle. Acesta e un dublu album ce cuprinde 21 de piese inedite. Ele vor fi publicate simultan cu reeditarea LP său din 1970, The Man Who Sold The World, relatează EFE.

Acel album emblematic, relansat recent cu titlul original pe care l-a dorit autorul, Metrobolist, includea în deschidere cântecul intitulat The Width Of A Circle. Acest nume a fost ales de producători pentru noul album. Albumul e compilaţie de piese inedite, fragmente şi înregistrări extrase din colaborările lui David Bowie pentru BBC.

Potrivit informării oficiale, este vorba, mai ales, de înregistrări din 1970. Acestea au fost extrase din emisiunea John Peel’s The Sunday Show. David Bowie a participat în emisiune alături de grupul The Tony Visconti Trio. În plus, pe album se vor găsi și cinci piese pe care le-a compus pentru coloana sonoră a filmului TV The Looking Glass Murders.

Un nou album David Bowie va fi lansat în curând

Noul album David Bowie va fi lansat în format dublu CD. Dar, pentru pasionați și colecționari, va avea și o  versiune vinil. Pe album se vor regăsi și versiuni remixate de însuşi Tony Visconti în 2020, precum The Prettiest Star, London Bye, Ta-Ta, Memory Of A Tree Festival, All The Madmen sau Holy Holy. Totodată, pe lângă lansarea noului album, va fi scos pe piață şi albumul The Man Who Sold The World în format „picture disc”. Coperta are o imagine în alb-negru suprapusă pe cea utilizată la relansarea din 1972.

The Man Who Sold The World a fost cel de-al treilea album de studio al lui David Bowie. Potrivit criticilor, se evidenţiază prin sound-ul său mai obscur şi teme ce abordează religia şi războiul. Produs de Tony Visconti, albumul a reunit muzicieni importanţi, precum bateristul Mick Woodmansey, sau chitaristul Mick Ronson, care a fost totodată şi director muzical.

Sursa foto: David Bowie/Facebook.com

Exclusiv. După ce suferă Smiley. Îl roade tare și se dă de gol printre rânduri