Un truc simplu care te poate face cu 35% mai bogat! Inventat de japonezi

Un truc simplu care te poate face cu 35% mai bogat! Inventat de japonezi
Cu toții spunem că vrem să economisim bani, dar ceea ce faceți de fapt face diferența. Dacă v-ați străduit întotdeauna să economisiți, atunci ar trebui să aruncați cu siguranță o privire la „Țara Soarelui Răsare”, cunoscută și sub numele de Japonia. Au un truc ingenios numit metoda kakeibo, care nu implică folosirea altceva decât un notebook pentru a salva. Dacă vă întrebați ce să faceți cu el, apucați un pix și începeți să scrieți.

Dacă doriți să vă cumpărați acea pereche de pantofi la sfârșitul lunii, vă explicăm această metodă cât mai simplă posibil, astfel încât să puteți lua notițe.

Pasul 1: Ia un caiet!

Poate că ești înconjurat de atât de multe dispozitive, la un moment dat, încât nu știi de unde să începi. Ei bine, ne propunem să punem această tehnologie deoparte și să ne întoarcem la metoda scrisului vechi. Luați un caiet și un pix și începeți să scrieți. Memorezi mult mai multe informații dacă puneți fiecare literă mai degrabă decât să le tastați pe un ecran, conform studiilor.

Kakeibo se traduce de fapt prin „carte de cont pentru gospodărie” și datează din 1904. Hani Motoko a inventat această metodă și este considerată prima jurnalistă a Japoniei. Există, de asemenea, caiete speciale kakeibo pe care le puteți cumpăra, dar veți fi bine cu unul obișnuit.

Pasul 2: un plan lunar de venituri

În primul rând, începeți prin notarea tuturor surselor de venit și a câștigului efectiv într-o lună. Realizați 4 coloane care ilustrează săptămânile dintr-o lună. Puteți face un tabel pentru fiecare săptămână sau chiar să-l notați cu gloanțe, coloane sau orice altceva plutește în barca voastră imaginară. O vom reprezenta ca un tabel.

La începutul lunii, scrieți cu siguranță că veți obține venitul pe care îl știți. Scrie-l cu roșu, să zicem. Orice venit suplimentar pe care îl obțineți după acesta ar trebui să fie înregistrat într-o altă culoare sau cu litere mari. Să presupunem că îl scrieți în verde. Luați notițe cu privire la fiecare leu care vă vine, fie că este vorba de salariu, bunuri vândute, datorii plătite etc.

Apariție de senzație la „Chefi la cuțite”. Actrița Nuami Dinescu le-a și ghicit în frunze de salată