Update Marea Pană Globală. Whatsapp, FB și Insta, picate. Ce se întâmplă chiar acum. Adio, social media?

Update Marea Pană Globală. Whatsapp, FB și Insta, picate. Ce se întâmplă chiar acum. Adio, social media?
UPDATE: Au trecut mai bine de cinci ore de când cele trei platforme de social media au devenit nefuncționale în întreaga lume! Cele mai importante rețele sociale au picat astăzi, în jurul orei 19.00, ora României. Oamenii lui Zuckerberg anunță o avarie majoră. Tot globul e „în beznă”.

Facebook, Instagram și Whatsapp sunt nefuncționale. Rețelele au căzut instant, toate de-o dată, iar presa americană titrează că nu e exclus ca cele trei aplicații să fi fost atacate de hackeri.

UPDATE: Marea pană globală a creat haos în lume și mai mulți useri se întreabă dacă nu cumva acesta este un experiment. Utilizatorii de Facebook, Instagram și Whatsapp s-au mutat în volum uriaș pe Twitter, platforma rivală. Acolo, scenariile curg. „Oare e un experiment? Cine se mai poate descurca fără aceste trei rețele?”, scrie un internaut.

Chiar și vedetele de talie mondială, dar și autohtone, au sărit în barca Twitter, salvându-se de la o seară plictisitoare, fără like-uri și share-uri.

Cert este că orele în care platforma Whatsapp a fost – și este încă – inaccesibilă a afectat diferite instituții de urgență din întrega lume. Pompierii, poliția și salvările lucrează foarte mult cu ajutorul acestei aplicații de comunicare rapidă.

Astăzi, mapamondul a retrăit momentele de acum mai bine de un deceniu, pe când SMS-ul era principala cale de comunicare rapidă prin mesaj text.

Știrea inițială:

Deși aceste avarii apar rar pe platformele deținute de multimiliardarul Mark Zuckerberg, atunci când apar sunt catastrofale.

Zuckerberg a comentat în trecut un astfel de incident, care s-a rezolvat foarte repede comparativ cu acesta, și a spus că o avarie de câteva minute e foarte păguboasă.

„Incidentele de genul acesta pot redirecționa utilizatorii către alte aplicații concurente. Ne trebuie luni de zile să revenim la normal după aceste erori”.

Avaria de luni seară a intrat deja în a 5-a oră.

Mark Zuckerberg suferă pierderi uriașe în momentele în care platformele sale devin nefuncționale.

„Suntem conștienți că există o problemă la acest moment. Lucrăm la rezolvarea ei și vă vom trimite un update în cel mai scurt timp posibil”, a anunțat un purtator de cuvânt.

Defecțiunea care a afectat și Whatsapp este una dintre cele mai dure lovituri pe care le va încasa compania lui „Zuck”, această platformă fiind utilizată pe tot globul de instituții private, dar în mod special de instituții de stat – precum Poliția, Pompierii etc. Sensibilitatea dovedită vor redirecțioana cel puțin o parte dintre utilizatorii enumerați către alte platforme de chat mai sigure.

Facebook e în picaj la bursă în urma dezvăluirilor făcute de o fostă angajată

Specialistul Frances Huagen, 37 de ani, o fostă angajată a Facebook, a trimis jurnaliștilor de la The Wall Street Journal sute de pagini cu dovezi că Facebook a făcut propagandă.

Francis Huagen l-a dat pe Zuckerberg pe mâna presei

Mai exact, inginerul IT acuză compania că a „prioritizat conțiunut care să inflameze spiritele”, cu scopul de a genera venituri mari companiei, dar punând în joc siguranța oamenilor în același timp.

Mai mult, Huagen spune că celebritățile, politicienii și utilizatorii VIP sunt tratați diferit de platforma Facebook comparativ cu persoanele obișnuite. Pe conturile acestor persoane privilegiate nu se activează filtrul de moderare XCheck, ceea ce înseamnă că pot posta orice, fără să fie cenzurați de roboți.

Cea mai șocantă informație pe care a dezvăluit-o fosta angajată este legată de Instagram

Un studiu propriu, al Facebook, arată că Instagram afectează în mod negativ sănătatea mintală și încrederea în sine a adolescentelor. Cu toate astea, Facebook a ascuns problema sub preș, nefăcând niciun fel de comentariu public pe această temă.

Urmează să aflăm dacă vor exista și repercusiuni legale împortiva fostului student de la Harvard, după dezvăluirie fostei angajate. Momentan,  compania lui Zuckerberg a început să piardă „big time” la bursă.

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp