Simona Ionescu / Redactor Șef

Vă amintiți de BUG MAFIA? Nici nu știți ce penali erau!

Vă amintiți de BUG MAFIA? Nici nu știți ce penali erau!
BUG Mafia a fost prima trupă românească care a creat un fenomen, după revoluția din 1989. Membrii ei au avut ciocniri serioase cu Poliția și Justiția.

Pe 20 septembrie 1995, a apărut primul album al trupei, numit “Mafia”. L-au lansat la tarabă, în Piața Universității. Pe acest album, invitați pe piese sunt nume celebre în muzica anilor 90: M&G și Marijuana, iar pe interludii Rona Hartner, “Coco” Coroianu, Ben, Alex. Materialul discografic a fost înregistrat în studioul lui Tino Furtuna de la Holograf. Semn că trupele vechi îi acceptau și îi ajutau pe tinerii care țâșneau în muzică ”dintre blocuri”.

Pe 29 noiembrie 1996, B.U.G. Mafia aruncă pe piață cel de-al treilea album “Născut Și Crescut În Pantelimon”. Piesa “Până Când Moartea Ne Va Despărți”, pe care apare pentru prima dată Puya, face ravagii. Trupa este într-o continuă creștere.

Versurile cântecelor lor, conținând cuvinte triviale au stârnit și un val de reacții negative în rândul populației din generațiile mai bătrâne. Au urmat chiar și reclamații la Poliție.

În toamna lui ’97, membrii trupei – Uzzi, Caddy, Juice (ulterior, devenit Tataee), împreună cu Sișu și Puya (membrii trupei La Familia) sunt arestați, după terminarea unui concert la Turnu Severin, pentru “ultraj contra bunelor moravuri” – articolul 231 din Codul penal. Toți au fost eliberați după 10 ore în care au dat declarații la poliție și procuratură. A doua zi presa scria despre acest incident, aducându-i astfel pe băieți și mai mult în atenția marelui public. De atunci nu au mai avut nicio problemă în legătură cu acest caz. Însă numele BUG Mafia s-a răspândit și mai tare în toată țara.

Pe 13 martie 1999, la Sala Polivalentă, are loc cel mai mare concert al trupei. Delir total. Publicul se descătușase de toate regulile sociale.

Datorită amplorii pe care o luase “fenomenul”, băieții au fost chemați la IGP pentru a da câte o declarație referitoare la albumul pe care îl aveau la vânzare.

Condamnările membrilor BUG MAFIA

Septembrie 2010. Băieţii de la BUG Mafia au motiv de bucurie maximă. Nu, nu numai pentru succesul înregistrat cu ultima piesă „Bag p..a-n lume şi v-o fac cadou”, ci pentru că au scăpat, încă o dată, de necazurile cu justiţia.

De data acesta, Tataee e cel care a scăpat de pârnaie, fiind condamnat cu suspendare de Curtea de Apel Arad, după un proces lung şi plin de emoţii. A fost obligat să plătească 15.000 de lei daune morale și 491 de euro daune materiale.

Pe Tataee l-a dus în faţa judecătorilor un accident de maşină cu victimă. Se întorcea de la un concert, în 2008, ţinut într-o comună timişeană, când s-a angajat într-o depăşire riscantă şi a izbit un scuterist. A urmat anchetă şi proces de vătămare corporală din culpă. Tataee ştia că va fi greu de străbătut drumul lung al unui proces, fiindcă trăise aceleaşi momente lângă prietenului şi colegul lui din trupă, Uzzi (foto medalion).

Uzzi era cunoscut pentru caracterul lui coleric, ce i-a adus deseori belele. Ultima dată, însă, nişte şmecheri l-au bătut rău într-o discotecă, iar ştirea despre spitalizarea lui a făcut înconjurul presei. Puţini, însă, ştiu că, la începutul anilor 2000, Uzzi a caftit pe Calea Moşilor din Bucureşti un bărbat care-l enervase. L-a caftit de l-a băgat în spital.

Secţia 8 Poliţie l-a cercetat pe Uzzi şi l-a trimis în judecată pentru vătămare. După nişte ani, a scăpat şi el cu o condamnare cu suspendare. Aşa că, motive de bucurie sunt gârlă în sânul trupei BUG Mafia, iar ultimul hit – „Bag p..a-n lume şi v-o fac cadou” – a venit la ţanc.

Toate acestea au devenit istorie astăzi. „Băieții răi” de altădată sunt acum oameni maturi, au devenit „băieți buni”, cu familii și cu costume în șifoniere. În memoria colectivă, însă, vor rămâne ca băieții de la BUG Mafia, care au creat un fenomen muzical cu accent pe totala libertate de exprimare.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre