Va deveni garantat preferatul vostru: Cocktail de iarnă cu mere și scorțișoară afumată

Va deveni garantat preferatul vostru: Cocktail de iarnă cu mere și scorțișoară afumată
E mereu plăcut să savurezi un cocktail, într-o după-amiază sau seara, acum, în fața șemineului. Evident, iarna preferăm să bem alte arome. Lăsăm în urmă ginul tonic aromat de peste vară și ne orientăm spre alte arome, mai consistente.

Acest cocktail de iarnă cu mere și scorțișoară afumată este foarte ușor de preparat, ingredientele le aveți cu siguranță în casă, iar gustul e unul senzațional și plin de arome. Va fi o bucurie să îl gustați și, garantat, va deveni și preferatul vostru în acest sezon.

Ingrediente pentru un Cocktail de iarnă cu mere și scorțișoară afumată

1 baton de scorțișoara

110  ml suc de mere proaspăt

30 ml whisky

piper negru proaspăt spart ( nu măcinat, ci zdrobit în mojar)

o felie de măr

gheață

Mod de preparare

Aprindeți batonul de scorțișoară, așezați-l pe un blat metalic sau de marmură ( ori într-o farfurie) și puneți deasupra, cu gura în jos, paharul în care veți prepara și servi acest cocktail de iarnă cu mere și scorțișoară afumată.

Lăsați batonul de scorțișoară aprins să afume paharul timp de 2 până la 4 minute. După acea, puneți gheață pisată în pahar și amestecați sucul de mere, whisky-ul și piperul negru proaspăt zdrobit. Cocktailul de iarnă cu mere și scorțișoară afumată este gata. Tot ce mai trebuie să faceți este să îl ornați cu o felie de măr și cu batonul de scorțișoară afumat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carolina Gelen (@carolinagelen)