Vaccinare la mare, pe plajă sau faleză. Care sunt beneficiile

Vaccinare la mare, pe plajă sau faleză. Care sunt beneficiile
Dacă ați ales să mergeți în acest weekend la mare, la soare, puteți îmbina utilul cu plăcutul. Vă vaccinați și puteți intra fără probleme la concerte.

Primul punct de vaccinare anti-COVID-19 amenajat la mare, chiar pe nisip, se deschide astăzi pe plaja Trei Papuci din cartierul constănțean Faleza Nord.

O echipă mobilă va administra doritorilor serurile Pfizer/BioNTech sau Johnson&Johnson, la alegere.

Vaccinarea se va face fără programare, până la sfârșitul săptămânii, zilnic, între orele 10:00 și 20:00.

Direcția de Sănătate Publică din Constanța organizează o acțiune de vaccinare în acest weekend și la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Techirghiol. Vă puteți vaccina în fiecare seară, între orele 18:00 şi 20:00, în piațeta din fața teatrului de vară din localitate.

Puncte de vaccinare vor fi deschise sâmbătă și duminică și pe faleza Cazinoului din Constanța. De asemenea în Piața Ovidiu din municipiu.

Un maraton de vaccinare anti-COVID-19 va fi organizată la sfârșitul acestei săptămâni și în orașul Întorsura Buzăului, la Festivalul de Muzică Pop-Rock Întorsura Fest. Apoi puteți intra fără restricții la concert.

A fost sistată temporar activitatea 45 de centre de vaccinare, iar programul a peste 300 a fost scurtat, astfel că o parte din personalul care activa în acestea va fi implicat în acțiunile din mediul rural. Autoritățile doresc ca până la sfârșitul lunii august echipe mobile să ajungă în toate localitățile din mediul rural.

Ieri, peste 5.000 de persoane au primit prima doză de ser anti-COVID și mai bine de 6.000 au făcut vaccinul care nu are nevoie de rapel. Coordonatorul campaniei naționale a subliniat din nou importanța imunizării, chiar dacă acum situația epidemiologică este foarte bună, cu mai puțin de 100 de cazuri noi depistate zilnic.

Informațiile sunt comunicate de Radio România Actualități.