Al treilea cel mai mare diamant din lume a fost găsit acum câteva zile, mai exact pe 1 iunie. descoperirea aparține Debswana Diamond Company. Este vorba de un diamant cu adevărat enorm, de 1.098 de carate, care a fost dezgropat din mina Jwaneng din Botswana, pe data de 1 iunie.

Despre impresionanta piatră se crede că este al treilea cel mai mare diamant găsit vreodată pe Pământ. Compania minieră este o asociere în regim de părți egale – 50/50 între guvernul țării și corporația De Beers Group, majoritatea veniturilor ajungând la stat, scrie scrie BBC.

Al treilea cel mai mare diamant din lume

Prima vizionare oficială a diamantului a avut loc pe 16 iunie. În prezent nu este clar exact cât valorează. Dar, al doilea cel mai mare diamant din lume – care a fost găsit în 2017 și este doar puțin mai mare – a fost vândut pentru 53 de milioane de dolari.

„Descoperirea istorică a fost făcută la Mina Jwaneng la 1 iunie 2021. A fost posibilă prin combinația de tehnologie de vârf pentru a descoperi și prelucra diamantul. Și experiența de neegalat a echipei Debswana care a văzut diamantul și l-a protejat pe tot parcursul procesului de recuperare, a scris compania pe pagina sa de Facebook.

Cunoscut sub numele de Prince of Mines, Jwaneng Mine a început producția în 1982 și, alături de Orapa Mine Debswana, a fost un motor pentru investiția internă a veniturilor din diamante în infrastructură, educație și asistență medicală, care a condus creșterea economică semnificativă a Botswanei în ultima jumătate secol”. Debswana Diamond Company este cel mai mare producător mondial de diamante după valoare.

Cel mai mare diamant găsit vreodată – cu o greutate de 3.106 carate – a fost găsit în Africa de Sud în 1905.

Sursa foto: Facebook

„Castelul din Carpați”, locul în care Jules Verne s-a iubit cu o ardeleancă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp