Satul în care diamantele ies din pământ e acum căutat de toată lumea, posibilitatea îmbogățirii rapide și facile punând deja în mișcare un număr impresionant de oameni.
Peste 1.000 de persoane au invadat luni satul KwaHlathi din Africa de Sud. Oamenii au aflat că în zonă s-ar putea găsi diamante, informează BBC, AFP şi Reuters. Mai exact, totul a pornit de la un cioban care, în timp ce își plimba turmele a dat peste o piatră transparentă. Pe câmp.
Omul s-a lăudat imediat cu descoperea sa. până să ajungă la un profesionist care să o certifice piatra e considerată de unii diamant, iar de „rău voitori” doar un cristal de cuarţ. Dar consătenii săi au pornit și ei în căutare de diamante, imediat. Și chiar spun că au găsit pietre prețioase.
Satul în care diamantele ies din pământ
„Sunt adevărate”, dă asigurări Lihle Magudulela, o mamă singură cu trei copii. Ea a colectat de pe câmpul cu pricina mai multe pietre transparente și murdare. Evident, ar putea fi doar cuarțuri. „Voi putea să cumpăr o maşină, o casă şi să-mi dau copiii la o şcoală privată”, a explicat ea pentru AFP.
Totuși, având în vedere că aceste bogății naturale se găsesc în zonă, experţii nu exclud că pietrele care au apărut pe câmp pot fi cu adevărat diamante autentice. Departamentul pentru Energie şi Minerit a declarat că va trimite o echipă de experţi în zilele următoare la faţa locului.
Autorităţile din regiune au făcut apel la ordine şi calm weekend-ul trecut. Invocând restricţiile legate de COVID-19, ele i-au îndemnat pe cei care au venit să caute diamante duminică să părăsească satul. Nu au avut însă succes. KwaHlathi se află la 5 ore de mers cu maşina de Johannesburg.
Sursa foto: Instagram
Bianca Drăgușanu, pusă la punct de „stilista vedetelor”: Se îmbracă kitschos, dar îi stă bine, așa e ea
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook