Vaccinuri Moderna pentru copiii între 12 și 17 ani

Vaccinuri Moderna pentru copiii între 12 și 17 ani
Copiii între 12 și 17 ani se vor putea vaccina anti-COVID și cu serul produs de compania Moderna, începând de luna viitoare, pe lângă cel de la Pfizer. Anunțul a fost făcut de coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Pe lângă faptul că se alocă vaccinuri Moderna pentru copiii între 12 și 17 ani, Gheorghiță a transmis și alte noutăți. Bunăoară, este posibil ca din septembrie să le fi administrată a treia doză de vaccin angajaților din sistemul sanitar și persoanelor cu risc crescut de infectare. Astfel, pe lângă cadrele medicale, vor primi a treia doză de vaccin anti SARS-CoV-2, bătrâniii de peste 65 de ani și bolnavii cronici.

O decizie în acest sens se va lua dacă acest lucru va fi stabilit de Agenția Europeană a Medicamentului. Anunțul a fost făcut de coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care a mai spus că probabil persoanele care au trecut prin boală nu vor mai primi al doilea rapel, informează Rador.

Vaccinuri Moderna pentru copiii între 12 și 17 ani

„Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că de săptămâna viitoare tinerii între 12 și 17 ani vor putea să se vaccineze și cu doze produse de Moderna, pe lângă cele de la Pfizer. Amintim că vaccinarea copiilor în România a început pe 1 iunie. Au fost vizați copiii cu vârste de peste 12 ani, iar serul folosit a fost cel produs de Pfizer.

Anca Țurcașiu, trup de sirenă la 51 de ani

Recomandarile noastre