Văduva lui Dan Spătaru, urmărită de cele mai cumplite nenorociri după ce a rămas fără dragostea vieții ei

Văduva lui Dan Spătaru, urmărită de cele mai cumplite nenorociri după ce a rămas fără dragostea vieții ei
Povestea de dragoste dintre marele interpret Dan Spătaru și cea care i-a fost dragostea întregii sale vieți, Sida, a fost desprinsă din povești. La 18 ani de când acesta ne-a părăsit, văduva trăiește dramă după dramă.

Adulat de toate femeile, la 33 de ani, Dan Spătaru s-a îndrăgostit la prima vedere. Era anul 1972, iar viitoarea soție, Sida, era balerină la „Teatrul Fantasio” din Constanța. Era una dintre cele mai frumoase femei de pe scena baletului românesc din anii aceia.

Sida a povestit, la un moment dat, cum a cucerit-o Dan Spătaru. “Ne-am cunoscut la un turneu în ţară. A fost dragoste la prima vedere. Dan Spătaru era cap de afiş, un tânăr chipeş şi şarmant,  eu eram balerină. M-a cucerit cu trandafiri roşii. Era un romantic incurabil, un adevărat cavaler. Povestea noastră a fost ca în basme. Când ne-am mutat împreună, nu exista zi să nu-mi aducă flori, cadouri multe, de oriunde venea, aducea daruri din inimă. A fost un om deosebit, un soţ perfect”.

Cei doi s-au căsătorit în 1974 și au avut un copil, Dana. După mărturiile soției, Dan Spătaru a fost „familist convins” și „un model de tătic”. Când Dan Spătaru  murit (8 septembrie 2004, la 64 de ani), fiica sa Dana era însărcinată.

Văduva lui Dan Spătaru trăiește un lung șir de drame

De 18 ani, Sida, văduva lui Dan Spătaru îi duce dorul și se confruntă cu adevărate nenorociri. Șirul lor pare că nu se mai oprește.

După moartea soțului care i-a fost alături nu mai puțin de 34 de ani, Sida a ajuns să se lupte cu depresia. A ales singurătatea și s-a izolat tot mai mult de lume. Vara aceasta i-a fost foarte grea. În luna iunie a alunecat pe un canal și și-a rupt mâna. Dar greutățile nu s-au oprit aici. Ulterior, ea s-a îmbolnăvit de COVID-19, și a făcut o formă complicată, care a agravat și mai mult problemele de sănătate.

„Am fost la Valul lui Traian, la un botez, la nepoate. Le-am spus că nu mă simt bine, atunci cred că am luat COVID, la botez. Eu care nici nu am ieșit din casă în pandemie și nici nu am avut COVID până acum… Am fost curajoasă și am umblat fără mască, nu mi-a fost teamă, dar nici nu m-am expus. Exact acum l-am luat.

Nu puteam să mănânc nimic. Timp de cinci zile nu am mâncat, nu am băut, doar m-am chinuit. Totul era fără gust. Aveam stări de somnolență, nu știau ce să îmi facă, să mori așa în casă… în final am ajuns la o clinică particulară pentru analize. Problema e că nici cu inima nu stau prea bine. Mi-au pus perfuzii pe loc și mi-au dat tratament. Și 5 perfuzii mi-au dat pentru acasă.

Am stat trei săptămâni în casă. Acum sunt la București, mă chinui. Îmi verific zilnic, pulsul, tensiunea… De la COVID am rămas cu o tuse, eu care nu am tușit și nu am fumat niciodată”, a spus Sida Spătaru pentru Fanatik.