Vara asta toată lumea trebuie să încerce Șakșuka. A fost declarat mic dejun național în Israel

Vara asta toată lumea trebuie să încerce Șakșuka. A fost declarat mic dejun național în Israel
Dacă faci parte din categoria celor îndrăgostiți de două, nu poți rata acest preparat pur și simplu senzațional: Şakşuka.

Este atât de bun încât cu greu îi reziști, în plus Șakșuka a fost declarat în Israel mic dejun național. Iată cât de repede se prepară.

Vara asta toată lumea trebuie să încerce Șakșuka. A fost declarat mic dejun național în Israel

Când căldura de afară le îndeamnă pe gospodine să facă preparate culinare cât mai simple, ouăle poșate sunt la mare căutare. Simplu de făcut și plin de vitamine, Șakșuka poate fi consumat dimineață, dar îl același timp este și un fel de principal pentru prânz.

Pentru a pregăti această mâncare aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 ouă, 2 ardei graşi roşii, 1 ceapă, 500 g roşii, 200 ml suc de roşii, 3 căţei de usturoi, 2 linguri cu ulei de măsline, 1 linguriţă cu chimion pudră, 1 linguriţă cu boia dulce, 1 linguriţă cu boia iute, 1 lingură cu frunze de mentă, opţional, ¼  linguriţă cu chili pudră, 100 brânză feta, sare, piper. Pentru decor, aveți nevoie de coriandru.

Mod de preparare

Pentru început, puneți la încins uleiul într-un vas mai mare, apoi adăugați ceapa tocată solzișori, usturoiul zdrobit, dar și ardeii tăiați în fâșii subțiri. Lăsați timp de câteva minute la loc potrivit, până când observați că legumele s-au înmuiat. Amestecați din când în când ca să nu se prindă.

Puneți și condimentele, sarea și piperul și amestecați, apoi adăugați sucul de roșii, roșiile tăiate sub formă de cubulețe și menta mărunțită, care îi dă un gust extraordinar. Mai lăsați pe foc, cu capacul pus, în jur de 15 minute. Este gata atunci când sosul s-a îngroşat. Luați o lingură de lemn și faceți câteva adâncituri în acest amestec.

Spargeți câte un ou în fiecare dintre acestea și, dacă mai e nevoie, mai puneți puțină sare și piper. Puneți vasul în cuptor și lăsați în jur de zece minute. Ouăle se servesc calde, cu lipie și brânză feta. Pentru un plus de savoare, decorați cu frunze de coriandru.