Vasile Muraru, ajutat în carieră de nas… Voia să îl scurteze!

Vasile Muraru, ajutat în carieră de nas… Voia să îl scurteze!
I s-a spus „artistul ăla talentat cu nasul mare”. Vasile Muraru a stârnit hohote de râs de când era mic. Noi ne-am bucurat zeci de ani de glumele lui, pe scena de la Tănase, la televizor, în filme. Pe 14 noiembrie, actorul de comedie împlinește 65 de ani. Urările au venit în valuri.

Vasile Muraru ne-a bucurat zeci de ani cu glumele lui. De ziua lui, când a împlinit 65 de ani, urările au început să vină de la prima oră. La mulți ani, cu mult respect!

Vasile Muraru, ajutat în carieră de nas… Voia să îl scurteze!

Vasile Muraru este foarte îndrăgit de români. Era nelipsit de la scena Teatrului Constantin Tănase, în spectacole de revistă, dar și la televizor, în diverse emisiuni de divertisment. A format un cuplu adorat de români, cu Nae Lăzărescu . Partenerul său s-a dus, pe 19 decembrie 2013, la vârsta de 72 de ani.

Pe 14 noiembrie, Vasile Muraru a împlinit 65 de ani. Urările au venit în valuri pe rețelele de socializare.

„Când apar, atrag zâmbetele sau le provoc. Cu asta m-a înzestrat Dumnezeu, pentru că restul, câte or fi ele, nu le putem enumera”, spunea Vasile Muraru. „Aveam un pic de complexe cu fetele, eram și sunt timid. Și acum roșesc dacă vine o femeie la mine. Eram complexat din cauza nasului, voiam să mă operez. Una peste alta însă, nasul meu a fost și un avantaj”, dezvăluia actorul în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Vasile Muraru a jucat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, făcând cuplu, timp de 30 de ani, cu Nae Lăzărescu

A fost un băiat de la țară

Vasile Muraru a crescut la țară. Era cuminte și ascultător. Când făcea vreo prostioară era aspru pedepsit. Așa a pățit când s-a dus la furat cireșe în sat și când a fugit la scăldat. Pedeapsa: a fost scos în pielea goală pe uliță.

Încă din adolescență, simpaticul Vasile Muraru aducea zâmbete pe fețele tuturor. Îl ajuta nasul proeminent.

Tata era șef de fermă și mama bucătăreasă la creșă și își pregăteau copilul pentru Agricultură. El s-a îndrăgostit de scena unde văzuse artiștii din bâlciul de la Piatra Neamț. Filmele proiectate în școala din sat, în casa popii, l-au îmbolnăvit. „Visul meu era să joc pe pânză. Am jucat în 41 de filme, apoi am interpretat pe scândură”, povestea marele actor comic. A venit la București să urmeze Facultatea de Actorie, dar nu a luat din prima la Teatru. S-a întors în sat, învins. N-a depus armele. Ziua muncea la CAP, la cules, seara citea cărți de teatru pe nerăsuflate, multe, cu poze. Abia la a doua încercare profesorii i-au remarcat talentul.

Dem Rădulescu, prezent în comisie, a șoptit discret „Pe ăsta vreau să-l iau eu!”. Și l-a luat. ”Bibanul” avea o vorbă: „A fi actor de comedie înseamnă să ai ceva în plus!”.

Părinții lui Vasile Murau voiau să își vadă copilul agronom

Vasile Muraru e însurat de 40 de ani

Vasile Muraru a terminat Institutul în 1981. A jucat la Teatrul de Revistă „C. Tănase”, făcând cuplu, timp de 30 de ani, cu Nae Lăzărescu. Astăzi, face cuplu cu Valentina Fătu. Era un tânăr venit de la țară, care ajuns prima dată la oraș și care dădea „Bună ziua!” la toată lumea. Azi, îl cunosc toți românii, de pretutindeni.

Era timid și supărat că are nasul prea mare. Totuși, s-a însurat în anul trei de facultate cu o femeie superbă, medic de profesie, Marinela, care îi este alături și acum. Cu ea are doi copii, o fată și un băiat.

Este un familist convins, dar şi un gospodar desăvârşit. În grădina casei sale are legume și flori. Sursa și foto: mesagerulneamt.ro