Vedetele Culturii de astăzi. Lista celor decorați de președintele Klaus Iohannis

Vedetele Culturii de astăzi. Lista celor decorați de președintele Klaus Iohannis
Eveniment important la Palatul Cotroceni, decorații pe bandă rulantă. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele chiar în 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale!

La ceremonia organizată la Palatul Cotroceni de Administrația Prezidențială a participat şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. Mai mulți scriitori, oameni de teatru, cercetători și organizatori de evenimente culturale au fost decorați de președinte.

Lista celor decorați de președintele Klaus Iohannis

În semn de “înaltă apreciere pentru contribuţia deosebită avută, de-a lungul întregii sale activităţi, la promovarea culturii şi a identităţii naţionale româneşti”, şeful statului a conferit Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer scriitorului Alexandru Ştefănescu.

De asemenea, în semn de “înaltă apreciere pentru contribuţia importantă avută, de-a lungul întregii sale activităţi, la promovarea culturii şi a identităţii naţionale româneşti – Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Ofiţer graficianului Pânzaru Mihai (PIM).

În semn de “apreciere pentru contribuţia importantă avută, de-a lungul întregii lor activităţi, la promovarea culturii şi a identităţii naţionale româneşti”, preşedintele Iohannis a conferit:

Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – “Literatura” scriitorilor Radu Feldman Alexandru şi Aurel Pantea,

Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria H – “Cercetarea ştiinţifică”, profesorului universitar Dumitru Borţun.

Şeful statului a mai conferit în semn de “apreciere pentru contribuţia avută la promovarea culturii şi a identităţii naţionale româneşti, Medalia “Meritul Cultural”, Clasa a III-a, Categoria C – “Artele plastice”. Acesta a fost primită de curatorul Ioana Ciocan, director general al Pavilionului de Artă Bucureşti – Art Safari.

Medalia “Meritul Cultural”, Clasa a III-a, Categoria F – “Promovarea culturii”: fondatorului şi directorului festivalului ARTmania Sibiu, Codruţa Vulcu – vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale,

scriitoarei Chris Simion-Mercurian,

directorului general Cărtureşti, Radu Şerban,

istoricului de artă Kessler Erwin – director al Muzeului de Artă Recentă.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai decorat, vineri, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, mai multe instituţii publice și operatori culturali privaţi.

Foto: Administrația Prezidențială

Micuța prințesă a României în prima vacanță. A dormit tot timpul

 

Recomandarile noastre