Proiectul a fost pe placul liderilor politici și are susținerea tuturor formațiunilor din coaliția majoritară din Parlament.
Potrivit declarațiilor Alinei Gorghiu, președintele interimar al Senatului, proiectul de lege privind voucherele de vacanță pentru românii care lucrează în mediul privat va reuși să impulsioneze turismul și HoReCa și totodată încurajează și încheierea de contracte de muncă, eliminând inechitatea. Voucherele vor fi în valoare de 1450 lei/angajat/an și se află în curs de adoptare.
„Se vor crea între 150.000 şi 200.000 de locuri de muncă noi”
„Există studii, unul fiind elaborat de trei profesori ai Academiei de Studii Economice, care ne arată că la 1 leu investit într-un voucher de vacanţă se întorc în bugetul de stat 1,2 lei şi că, prin efectul acestei legi.
Se vor crea între 150.000 şi 200.000 de locuri de muncă noi şi că, pentru 1 leu infuzat în piaţă, printr-un voucher, valoarea nominală în PIB este de 1,51 lei”, a declarat Eugen Ţapu Nazare, preşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism la consultarea ce a avut loc la invitația prefecturii Argeș. La această întâlnire au participat Alina Gorghiu, senatorul Vlad Mircea Pufu și peste 50 de reprezentanți ai sistemului privat din județul Argeș.
Ce impact va avea actul normativ asupra sectoarelor economiei
Pe de altă parte, Alina Gorghiu a vorbit despre impactul pe care-l va avea acest act normativ asupra unor sectoare ale economiei. „Această lege este necesară şi are multe beneficii: se elimină inechitatea între salariații din sistemul public și cei peste 4,2 milioane de salariați din sistemul privat, se încurajează încheierea de contracte de muncă şi reduce presiunea fiscală, în condiţiile în care la noi costul fiscal pe angajat este de peste 40%, cel mai ridicat din UE.
Cel puţin două treimi din valoarea acestor vouchere se vor întoarce în economie; se impulsionează sectoare importante din economie, turismul şi HoReCa, dar şi alte industrii conexe”, a afirmat Alina Gorghiu.
„Obiectivul este ca, în următorii câţiva ani, turismul românesc să susţină 10% din PIB-ul României”
Nu în ultimul rând, senatorul Vlad Mircea Pufu a afirmat că odată cu introducerea acestui act normativ se va elimina discriminarea. „Sunt un susţinător al acestei legi pentru că eu cred că rezolvă o mare nedreptate, aceste discriminări care se fac între salariaţii de la stat şi cei de la privat…
În al doilea rând, vine în completarea altor acte normative şi proiecte care stimulează creşterea turismului intern. Vorbim despre 100 de miliarde de euro care vor fi investiţi, în perioada următoare, în turism, prin PNRR, din fondurile de coeziune şi prin programul de politici agricole comune. Pentru că obiectivul este ca, în următorii câţiva ani, turismul românesc să susţină 10% din PIB-ul României”, a declarat, la rândul său, senatorul Vlad Mircea Pufu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook