Propunerea ministrului Finanțelor se aplică doar unei categorii de persoane. Iată despre cine este vorba și cât le va intra în buzunar.
Oficialii au propus ca tichetele de masă să fie majorate de la 30 de lei la 35 de lei sau chiar la 40 de lei. Această propunere a fost făcută la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, unde au participat atât membri ai Guvernului, cât și reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor.
La întâlnire a fost și ministrul de Finanțe, Adrian Câciu și ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, precum și prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă. Dacă va fi adoptată, atunci angajații vor primi tichete de masă majorate, începând cu 1 iulie.
Până pe 15 mai trebuie agreată formula finală pentru viitorul cadru normativ
„În cadrul reuniunii, s-au dezbătut propunerile organizațiilor sindicale de modificare și completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social.
În urma discuțiilor, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ”, scrie în comunicatul Executivului.
Măsura trebuie cuprinsă într-un proiect de act normativ
După discuția avută cu premierul Nicolae Ciucă, liderul BNS, Dumitru Costin a vorbit despre posibilitatea creșterii tichetelor de masă la 40 de lei. „Unul dintre subiectele discutate a fost cel care vizează valoarea tichetelor de masă. Propunerea Ministerului de Finanțe a fost aceea de a lua în analiză atât partea sindicală cât și partea patronală, posibilitatea ca să se poată produce în viitorul apropiat o ajustare a valorii tichetelor de masă.
S-a discutat de valoarea actuală de 30 de lei și păstrarea ei, cât și despre posibilitatea creșterii tichetului de masă la 40 de lei/zi”, a declarat Dumitru Costin, liderul BNS, după discuția cu premierul Nicolae Ciucă. Pentru a putea fi aplicată, măsura trebuie cuprinsă într-un proiect de act normativ, care va trebui adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook