Vești bune pentru bucureșteni. Anunțul făcut de autorități

Vești bune pentru bucureșteni. Anunțul făcut de autorități
Vești bune pentru locuitorii bucureșteni. Autoritățile au făcut astăzi anunțul. După o săptămână în care lucrurile au rămas neschimbate, primele „raze de soare” se anunță astăzi, în sfârșit.

După o săptămână în care covid-19 a făcut ravagii printre locuitorii Capitalei, DSP a venit astăzi în sfârșit cu noutăți. Vești bune pentru bucureșteni în ceea ce privește rata de incidență în București, care stagna de o săptămână la puțin peste 7 la mie. Incidența cazurilor a început să crească de la jumătatea lunii februarie. Pe 21 martie am trecut de pragul de 5 la mie, iar pe 28 martie a fost depășit pragul de 7 la mie. Cea mai mare incidență a fost pe 31 martie, când potrivit raportărilor oficiale, valoarea a fost de 7,08.

O incidență a COVID-19 de peste 7 cazuri la mia de locuitori prevede că localitatea respectivă intră în scenariul cu restricții valabile de vineri până duminică. Asta înseamnă terase, magazine, mall-uri cu program până la ora 18:00 și interdicție de circulație de la ora 20:00. 

Vești bune pentru bucureșteni. Scade rata de incidență 

Rata de incidență în Capitală a scăzut duminică sub 7 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică. Astăzi valoarea înregistrată este de 6,85 la mia de locuitori. Totuși, restricțiile sunt încă în vigoare, însă autoritățile iau în calcul o relaxare când numărul cazurilor și implicit incidența vor scădea. 

În toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20.00-5.00. De asemenea, magazinele se închid la ora 18:00. 

Excepțiile prevăzute în Capitală

Cabinetele medicale, inclusiv stomatologice nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici. De asemenea, victimele violenței domestice se pot deplasa la secțiile de poliție sau la centrele de primire. De altfel, orice persoană care este în situația de a fi nevoită să iasă din casă pentru a își proteja viața sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă, poate face acest lucru. 

Este permisă deplasarea pentru vaccinare, scoaterea animalelor de companie în fața locuinței cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află.

Hack de proporții pe Facebook. Cum a ajuns numărul de telefon al lui Mark Zuckerberg pe internet