Vești proaste de la Palatul Buckingham. Anunțul oficial despre starea Reginei Elisabeta a II-a

Vești proaste de la Palatul Buckingham. Anunțul oficial despre starea Reginei Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a este un monarh îndrăgit pe toată planeta. A ajuns la 95 de ani și oamenii sunt atenți la orice detaliu din viața ei. Acum, a fost nevoită să anuleze participarea la Duminica comemorării, eveniment programat la monumentul Cenotaph.

Biroul de presă al Palatul Buckingham au transmis că Regina Elisabeta a II-a a fost nevoită să anuleze participarea la Duminica comemorării, eveniment programat la monumentul Cenotaph. În comunicat s-a precizat că suverana în vârstă de 95 de ani are dureri la spate.

Vești proaste de la Palatul Buckingham

Regina Elisabeta a II-a va lipsi de la o ceremonie legendară în Regatul Unit. „Majestatea sa este dezamăgită că va lipsi de la ceremonie″, a transmis Biroul de presă al Palatul Buckingham. Este o schimbare radicală pentru Regina Elisabeta a II-a, care confirmase deja participarea la acest eveniment.

Această ceremonie ar fi fost prima la care suverana ar fi participat după ce medicii i-au recomandat să se odihnească în urma nopții petrecute în spital. În ciuda eforturilor jurnaliștilor britanici de a dezvălui ce fel de probleme de sănătate au impus internarea suveranei, nu s-a aflat decât că Regina Elisabeta a II-a nu a avut COVID-19.

Duminica comemorării este un eveniment organizat în memoria soldaților căzuți britanici la datorie în cele două războaie mondiale. În 2020, această ceremonie nu a avut loc, din pricina pandemiei.

Agerpres anunță că o sursă din cadrul Palatului Buckingham a precizat că Regina suferă de o întindere musculară, care nu are legătură cu problemele mai vechi de sănătate de care suferă aceasta.

Alături de Familia Regală a fost prezent prim-ministrul Boris Johnson, care a depus o coroană de flori. Și șeful Statului Major al Apărării, generalul Sir Nick Carter, a depus una.

Totodată, Prințul Charles a depus o coroană de flori pe ultima treaptă a Cenotafului, în numele Reginei.

Moștenitorul tronului împlinește 73 de ani chiar astăzi și a depus coroana de flori în numele mamei sale încă din 2017.