Viața dulce-amară. Horia Moculescu își vede fiul trecut în neființă atunci când își privește nepotul – Foto

Viața dulce-amară. Horia Moculescu își vede fiul trecut în neființă atunci când își privește nepotul – Foto
Puțini știu sau își mai amintesc de faptul că Horia Moculescu nu a avut-o doar pe Nidia, ci a avut și un fiu, pe Ionuț Horia Moculescu. Din păcate, tânărul bărbat a decedat în 2008.

Horia Moculescu a fost căsătorit de patru ori, iar cu penultima sa soție a avut și un băiat care, din păcate, a murit la vârsta de 31 de ani.

În anul 2008, Horia Moculescu a primit cel mai înfiorător telefon din toată viața lui. De la capătul celălalt, i se spunea că Ion horia Moculescu, fiul său și al distinsei actrițe Ana Maria Moculescu, a murit. A fost găsit întins pe caldarâm.

S-a zvonit că s-a sinucis, că s-ar fi aruncat de la balcon, însă familia sa a susținut în permanență că a fost un accident stupid. Ar fi vrut să rearanjeze antena tv de pe balcon și ar fi alunecat. De asemenea, fiul maestrului era și pe un tratament dur, pentru hepatita C, cu care tocmai fusese diagnosticat.

Medicamente și neatenția ar fi fost, în viziunea familiei, vinovate pentru tragedie.

„Fiul lui Moculescu se născuse aproape orb. Purta ochelari fumurii, căci cu un ochi nu vedea absolut deloc, iar la celălalt avea dioptrii -13, adică enorm. S-a chinuit toată viața cu vederea, a fost operat de câteva ori în Germania, unde locuia cu mama lui, Ana Maria. Toate cheltuielile au fost suportate de tatăl său vitreg, Klaus Carmienke, arhitect de profesie, care l-a ținut și la studii, în Berlin. Horia îmi zicea adesea că se simte prost că de fiul lui are grijă altcineva. Ionuț era un bărbat foarte deștept, a făcut Politologie, avea și doctoratul luat”, a declarat Mariana Moculescu, ultima nevastă a lui Horia Moculescu.

Nidia și Ionuț erau foarte apropiați

Nidia Moculescu a suferit foarte mult în urma pierderii fratelui său, însă amândoi, și Nidia și tatăl lor, Horia Moculescu – cât și mama sa – au rămas cu o amintire vie a acestuia: fiul lui Ion Horia Moculescu. Astăzi, nepotul lui Horia Moculescu este polițist în Germania.

În emisiunea lui Cristi Brancu, de la Prima TV, au fost prezentate în exclusivitate imagini cu Leon Moculescu, nepotul maestrului Horia Moculescu. Acesta a venit în vizită în România.

Cristi Brancu a arătat pentru prima dată în România imagini cu Leon Moculescu. Tânărul trăiește în Germania, fiind polițist. «Seamănă foarte bine cu tatăl lui, iar umorul pare preluat de la Horia Moculescu », a punctat Cristi Brancu.

Nepotul meu este un băiat foarte frumos și bun, este singura amintire de la fiul meu. Leon a fost în România doar când era bebeluș, avea doar vreo trei luni. Cântă, ca mine, la pian, dar e mai degrabă pasionat de dans modern. Cunoaște puțin limba română, vorbește cam stâlcit, dar ne înțelegem. Fetele sunt înnebunite după el”, spunea Horia Moculescu în trecut.

 

Recomandarile noastre