Jerusalema” a cucerit întreg mapamondiul pe durata pandemiei. Medici, pompieri, vedete internaționale și oameni de pe stradă au intrat pe ritm și au dansat fredonând versurile melodiei. De mulți ani nu s-a mai iscat așa un fenomen. Piesa lansată de doi artiști sud-africani este în continuare în topuri.

Nomcebo Zikode, în vârstă de 35 de ani, este partea feminină din duo-ul care a creat hitul gospel Jerusalema. Partenerul ei este DJ-ul sud-african Master KG. Versurile emoționante îi aparțin tinerei. Când cei doi au lansat piesa în luna noiembrie a anului trecut, în niciun caz nu se aşteptau la viralizarea ei din această vară.

„În fiecare zi, vedem provocarea dansului Jerusalema în şcoli, în rândul poliţiştilor, al oamenilor din administraţia publică şi chiar şi-n magazine. Toţi la care te poţi gândi ştiu dansul acesta“, spune Nomcebo.

Fetița săracă ce a studiat IT-ul

Născută în oraşul Mpumalanga din provincia sud-africană KwaZulu-Natal, Nomcebo a avut ritmul în sânge, ajutată fiind şi de vocea ei puternică, specifică cântăreţilor de gospel. Provine dintr-o familie săracă. Talentul însă a ajutat-o. confirmarea a venit după ce a câștigat un concurs de talente la un post de radio local, Ukhozi FM. „Mi-a plăcut şi şcoala, dar familia mea avea probleme financiare, aşa că m-am concentrat pe cântat şi am câştigat acele audiţii locale“, mărturisește artista.

Dincolo de succesul muzical, ea a înțeles de mică faptul că, pentru a reuși în viață are nevoie de educație. În 2005, artista s-a înscris la un colegiu din Johannesburg, unde a studiat IT-ul. „Nu ştiam, în acea perioadă, cum să folosesc un computer, deoarece nu am avut acces la tehnologie în timpul copilăriei mele din zona rurală sud-africană. Când am ajuns la Johannesburg, purtam haine vulgare şi vorbeam o engleză stricată.

Nu m-au luat în serios, dar am avut credinţă şi m-am rugat în fiecare zi. Sper ca oamenii să citească povestea mea şi să se inspire din ea“, mai povestește Nomcebo. După școală, profitând de vocea ei cu un timbru cald, aparte, a prins joburi de backing vocal pentru diverşi artişti sud-africani. Cu toate acestea nu a încetat să spere că va avea parte de momentul ei.

„De peste 15 ani, m-am luptat să reuşesc în acest domeniu. Erau zile în care plângeam, gândindu-mă că o să mor săracă. Provin dintr-un mediu dezavantajat, nu aveam nimic. De la zero, am ajuns la statutul de erou“, spune aceasta.

În prezent africanca a ajuns acolo unde a visat. Îi are alături pe soţul ei, Selwyn, cel mai mare fan al ei, şi pe cei doi copii ai lor, Ziyanda (14) şi Mnotho (5) (foto). Nomcebo şi Selwyn s-au căsătorit în urmă cu câţiva ani în cadrul unei ceremonii tradiţionale zulu. Artista mărturisește însă că își dorește foarte mult și o a doua nuntă, una occidentală, cu rochie de mireasă albă. Și o va face. Momentan însă, mai are de lucru în studio.

Sursa foto: Instagram

Accident de muncă în platoul de filmare? Gina Pistol are dureri mari

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri