Victor Ciutacu, atac dur la adresa Simonei Halep. În peisaj a apărut și antrenorul francez

Victor Ciutacu, atac dur la adresa Simonei Halep. În peisaj a apărut și antrenorul francez
În timp ce întreaga țară îi plânge de milă Simonei Halep, acuzată de doping cu o substanță interzisă, cunoscută pentru efectele de creștere a rezistenței sportivilor, Victor Ciutacu sare la gâtul sportivei. Acuzațiile lui sunt foarte dure.

Jurnalistul Victor Ciutacu a ales să își exprime rezervele față de cazul Simonei Halep, pe rețelele sociale. Simona Halep a fost găsită pozitivă la testul anti doping, cu o substanță care, așa cum a arătat fostul medic al naționalei de fotbal a României, Pompiliu Popescu, se administrează doar în cazuri de anemie severă, de obicei pacienților care fac chimioterapie.

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor și valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani”, a scris Simona Halep, pe rețelele sociale, după ce s-a anunțat că a fost găsită pozitivă și  a aflat că acest lucru o poate costa următorii patru ani din carieră.

Victor Ciutacu e intransigent față de Simona Halep. O numește „trișoare”

Victor Ciutacu îi pune la zid pe cei care îi țin partea tenismenei, și vorbește despre dubla măsură. E convins că Simona Halep știa de efectele medicamentului și o numește, nici mai mult, nici mai puțin decât o „trișoare”.

„Nike a tăiat-o de la bani pe Sharapova, Dedeman și Banca Transilvania se solidarizează cu trișoarea. Și d-aia suntem unde suntem. Corupții noștri sunt buni, al lor să se ducă la pușcărie, adorăm descurcăreț, ne place întorsul de portofele, ne hrănim cu alba-neagra. Și înghițim vrăjeli cu operația de deviație de sept care nu mai lasă campioana să se desfășoare liberă pe teren. Mai țineți minte cum fanii Halepenei făceau parte când au prins-o de o pată pe Sharapova? Atunci nu era cu prezumția de nevinovăție.

Eroina națională a fumat de la frigider și s-a inflamat în gât. S-a tratat cu piramidon expirat și i-au apărut două liniuțe pe termometru. Nici vorba de doping, întrebați-l pe CTP, terminați cu răutăcizmele. P.S. Poate redifuzează cineva declarația lui Iuruc de la notar, aia U.S. Open. P.S. 2. Nu zic nimic despre fenomenul natație mondiale, n-aș vrea să cobesc”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Antrenorul Simonei Halep se „abține”. Nu are nimic de spus

Antrenorul Simonei Halep, francezul Patrick Mouratoglou (52 de ani), refuză să facă comentarii după ce eleva sa a fost prinsă dopată.  Medicul Pompiliu Popescu a explicat că vina ar putea fi a antrenorilor. „Se practică acest lucru, în mai multe sporturi. Antrenorii au astfel de inițiative pentru a spori rezultatul muncii lor. Vă spun cu certititudine că nu există niciun medic pe pământ care să facă așa ceva. (…) Nu există medic care să prescrie așa ceva. Dar antrenori da, pentru a câștiga bani.

În momentul în care vii la un control, trebuie să completezi niște formulare cu medicamentația pe care ai luat-o în ultimele săptămâni. Un antrenor poate face un lucru și fără știrea sportivei. Nu știu care este situația, dar la nivelul ăsta și la banii ăștia, îți permiți să ai un medic pe problema respectivă. La nivelul ăsta, nu se poate greși“ a mai declarat Pompiliu Popescu, pentru digisport.ro.

„Pentru moment, nu comentez”, a fost replica acestuia, prin intermediul biroului de PR, anunță gsp.ro. Antrenorul Simonei Halep se află zilele acestea la Stockholm, iar zilele trecute anunța că e în căutarea unui sparring-partner pentru Simona Halep.

Amintim că Simona Halep a început să fie antrenată de Mouratoglu în luna aprilie. Acesta este unul dintre cei mai cunoscuți antrenori ai planetei. După ce a început colaborarea cu el, Halep a renunțat la majoritatea colaborărilor cu membrii vechii sale echipe, înlocuindu-i cu angajații academiei noului ei antrenor.

Sursa foto: Instagram