Victorie, după 40 de ani. Cheloo: „Am depășit așteptările multora, inclusiv pe ale noastre”

Victorie, după 40 de ani. Cheloo: „Am depășit așteptările multora, inclusiv pe ale noastre”
Mihai Ban și copilotul său, Cheloo, sunt în culmea fericirii. Au fost cu adevărat fantastici la Raliul Dakar.

Și-au dorit enorm să iasă din această competiție cu fruntea sus și au reușit. Cheloo și pilotul Mihai Ban și-au văzut visul cu ochii.

Victorie pentru automobilismul românesc, după 40 de ani. „Am depășit așteptările multora, inclusiv pe ale noastre”

Este pentru prima data în istorie când două echipaje românești termină cu success Raliul Dakar. Mihai Ban și rapperul Cheloo au făcut o echipă nemaipomenită și au reușit ce și-au dorit. Băieții au ocupat locul 54 în ierarhia finală, la 51 h 25 min 38 sec de marele învingător, Nasser Al-Attiyah. Celălalt echipaj, format din Iacob Ilie Buhai Hotea şi Tudor Turdean, a încheiat pe locul 58, la 57 h 20 min 25 sec de qatarian.

„Am trecut poarta Dakar experience, dar pe lângă podium la 23 de minute”

„Am terminat toate cele 12 etape cu bine, fară asistență rapidă și fară să fim tractați. În prima super specială am depășit timpul maxim cu 23 de minute, restul celor 11 zile au fost terminate în timp.

Am trecut poarta Dakar experience, dar pe lângă podium la 23 de minute, deci suntem primul echipaj auto din România care termină tehnic competiția Dakar 2022! Am depășit așteptările multora, inclusiv pe ale noastre! Mulțumim!”, a scris Cheloo la puțin timp după marea victorie, pe contul său oficial de Facebook.

Și-a împlinit marea dorință

Cu doar câteva zile în urmă, același Cheloo spunea că își dorește enorm ca alături de Mihai Ban să termine cursa și iată că dorința i-a fost îndeplinită. ”E 7 fără 10 minute, toată lumea doarme, mai puțin eu, care bântui pe aici de la ora 4, am murit de frig în cort. E ziua numărul 6, astăzi, toată vina sau tot succesul o să pice pe umerii mei, voi fi copilot de precizie.

Vor fi foarte mulți bolovani mari cât mingea de baschet. Ieri am mers cu 20 km/h pe porțiunile respective și i-am dat 150 km/h pe cele rapide. Tot ce ne dorim este să terminăm cursa”, a spus cântărețul pe contul său de socializare. Băieții au ajuns în Arabia Saudită de Crăciun, iar pe 1 ianuarie 2022 s-a dat startul ediției cu numărul 44 a celei mai dure competiții de anduranță, Raliul Dakar.

Sursă foto: gsp