Video viral. E incredibil ce a făcut dintr-o simplă pungă! E cadoul perfect pentru orice femeie

Video viral. E incredibil ce a făcut dintr-o simplă pungă! E cadoul perfect pentru orice femeie
Un talentat artist a arătat cum ar putea revoluționa industria fashion. A reușit să facă dintr-o simplă pungă de hârtie un cadou pe care și l-ar dori orice femeie.

Videoclipul unui artist a devenit imediat viral în mediul online, după ce a demonstrat că dintr-o simplă pungă de hârtie poate realiza un cadou luxos. Practic, a transformat punga de hârtie într-o poșetă de lux, cu brandul unei mari case de modă.

În postarea de pe Tik Tok artistul explică faptul că își dorește prin această metodă să reducă poluarea din industria fashion și, de ce nu, să ofere doamnelor care nu-și permit accesorii scumpe un dar „de designer”. E drept că pentru a realiza un astfel de obiect fashion ai nevoie și de îndemânare, dar cu uneltele potrivite și cu exercițiu, oricine își poate realiza o astfel de geantă.

@winxinshopI received a package from my people! Let’s recycle those shopping bags together! Make them valuable again! #diy #hermes #winxinshop♬ Psycho(Pt.2) Remix – AKA Mar$hall

Clipul a adunat peste 1,5 milioane de inimoare și continuă să uimească oameni din întreaga lume. Mii de internauți au scris că vor încerca și ei metoda prezentată și că  un astfel de accesoriu are putea fi cadoul perfect în dimineața Crăciunului. Un cadou accesibil pentru oricine.

Clemele și baretele folosite de artist se găsesc în magazinele online de marochinărie și nu sunt deloc scumpe.

Poluarea industriei fashion sufocă planeta!

La nivel global, deșeurile textile constituie 5% din cantitatea totală de deșeuri, fiind o sursă uriașă de poluare, pe locul doi după cele din industria petrolieră, conform statisticilor. Impactul industriei modei este uriaș asupra mediului, fiind responsabilă pentru 20% din apele uzate ale planetei și 10% din emisiile de carbon, mai mult decât cea a transportul aerian și maritim împreună. De asemenea, industria se află pe locul doi la consumul de apă global.

Un alt impact uriaș este poluarea oceanelor cu fibre din plastic și chimicale. Conform Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, industria de fashion a contribuit la poluarea oceanelor cu aproximativ 1.4 milioane de trilioane de fibre de plastic din cauza utilizării fibrelor sintetice precum poliesterul, acrilicul și nailonul.

Inventate în anii 40, cu un succes mai mare în anii 70, nailonul și poliesterul au devenit în 2007 principala fibră folosită la nivel global în industria textilă și de atunci, aproximativ 60% din materialele utilizate în articolele de îmbrăcăminte sunt din plastic. La fiecare spălare, ele eliberează sute de mii de fibre de plastic numite microfibre, cu dimensiuni mai mici de 5 milimetri, care ajung în lacuri, râuri și oceane din cauza dimensiunilor reduse, fiind imposibil de captat de majoritatea instalațiilor de tratare a apelor.

Cele mai multe haine fabricate în ultimele două decenii conțin poliester, elastan sau lycra. Fabricarea acestor fibre ieftine din produse petrochimice creează poluare, utilizează cantități mari de apă, iar procesele sunt foarte mari consumatoare de energie. Apoi sunt greu de reciclat. Nailonul are nevoie de 30 -40 de ani pentru a se descompune, iar fabricarea nailonului creează protoxid deazot, un gaz de 310 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon în producerea efectului de seră. Estimările realizate de Tecnon OrbiChem arată că se va tripla cantitatea de poliester produsă anual până în 2025.

Sursă: Greennews.ro