Viitoarea regină Camilla începe să-și arate ghearele. Act de nepotism la încoronare: „A pus că nu vrea ducese…”

Viitoarea regină Camilla începe să-și arate ghearele. Act de nepotism la încoronare: „A pus că nu vrea ducese…”
Nu de puține ori s-a spus despre Camilla că e mai degrabă malefică. Cu puțin timp înainte de încoronare, începe să își arate ghearele. În calitate de regină consort are tot felul de idei.

Camilla vrea ca toți cei cinci nepoți adolescenți ai ei să fie în centrul atenției la încoronarea soțului ei, regele Charles al III-lea, alături de moștenitorii regali ai acestuia. Pentru asta a decis să intervină în tradiția veche de secole. Ea a luat rolul care le revenea la încoronare duceselor și l-a dat nepoților ei rezultați din prima sa relație. Astfel, nepoții adolescenți ai Camilei vor juca un rol central la încoronarea Regelui Charles.

Camilla ar fi indicat expăres că vrea ca toți cei cinci nepoți ai ei: Lola și Eliza, ambele de 15 ani, Freddy, de 13 ani, și gemenii Louis și Gus, tot de 13 ani, să țină baldachinul deasupra ei când va fi unsă cu ulei sfânt pe 6 mai.  În trecut, ducesele au îndeplinit acest rol, care este considerat una dintre cele mai sacre părți ale ceremoniei. O persoană din interiorul familiei regale a declarat pentru The Times: „Regina Consort a spus că nu vrea ducese. Ea ar vrea să fie nepoții ei”, arată Daily Mail.

Aceasta este o decizie semnificativă, având în vedere faptul că nepoții Camilei au fost în mare parte feriți de lumina reflectoarelor de-a lungul anilor. Dar sursele spun că regele și regina consort sunt dornici să îi implice pentru a recunoaște cât de apropiați sunt de adolescenți și pentru a reflecta realitatea vieții lor ca familie mixtă. Lola și Freddy sunt copiii fiului Camilei, Tom Parker Bowles, în timp ce Eliza, Louis și Gus sunt copiii fiicei sale, Laura Lopes. Se spune că Regele este incredibil de apropiat de fiecare dintre ei.

Încă nu se știe ce rol va avea la încoronare prințul George

Prințul George, în calitate de viitor monarh, este de asemenea așteptat să primească un rol oficial la încoronarea bunicului său. Regele Charles și regina consort – care va renunța la titlul de consort după încoronare – se pare că vor sta de vorbă cu prințul și prințesa de Wales în următoarele săptămâni pentru a discuta despre implicarea nepotului George.

Surse regale au declarat pentru publicație că William și Kate sunt amândoi dornici ca George să fie implicat într-o calitate oficială, cu condiția să nu fie supus unei expuneri excesive. Persoana din interior a declarat: „Este un semnal frumos și este o mișcare destul de îndrăzneață. Este un alt exemplu al faptului că regele și regina consort nu se tem să agite puțin lucrurile pentru a reflecta realitățile vieții moderne, din care o familie mixtă este un element central”.

Dr. Tessa Dunlop, care a vorbit pentru seria Palace Confidential a Daily Mail alături de editorul de jurnal Richard Eden, a declarat că și alți membri activi ai Casei Regale sunt așteptați să aibă roluri minore la încoronare, accentul urmând să fie pus pe Regele Charles și pe moștenitorii săi – prinții William și George. Ea a spus: „Vor să se concentreze pe această linie de succesiune. Așa că vom vedea o mulțime de cadre de filmare cu Charles, William, George”.

Camilla renunță la titlul de „consort” și rămâne pur și simplu „regină”

Popularitatea Camillei a crescut vertiginos în rândul națiunii în ultimii ani. Atât de mare și remarcabilă este transformarea ei, încât acum este posibil să renunțe la „consort” din titlul ei – o performanță pe care mulți au crezut că nu se va întâmpla niciodată din cauza disprețului pe care mulți britanici îl aveau față de ea în primele zile ale relației cu Charles.

Primul semn al noii abordări a venit săptămâna trecută, când Camilla a lansat „Queen’s Reading Room” – fără „consort” – când a actualizat numele organizației sale caritabile, The Duchess of Cornwall’s Reading Room. Se crede că și Court Circular – registrul oficial al angajamentelor regale – ar putea reflecta în curând această schimbare. O sursă bine plasată a declarat: „Există o opinie în Palat că Regina Consort este greoaie și ar fi mai simplu pentru Camilla să fie cunoscută doar ca regină, la momentul potrivit”.

Cum au fost cunoscute fostele regine consort

Oficialii Palatului Buckingham au analizat precedentele, inclusiv titlurile folosite pentru soția regelui George al VI-lea, bunicul lui Charles. În calitate de regină neregină, soția lui George al VI-lea era, din punct de vedere tehnic, regina consort, dar era cunoscută în public doar ca regina Elisabeta. După moartea acestuia, în 1952, a fost cunoscută sub numele de Regina Mamă atunci când fiica ei, Elisabeta a II-a, a urcat pe tron.

În mod similar, atunci când Regina Victoria a murit și a fost succedată de fiul ei, Edward al VII-lea, soția acestuia a trecut de la numele de Prințesă de Wales la cel de Regină Alexandra, fără a mai fi folosit „consort”.

După ani întregi de speculații, tocmai demonstrația puternică de susținere a reginei de anul trecut a făcut ca titlul Camilei când Charles era rege să devină mai clar. Într-o declarație oficială emisă de Palatul Buckingham cu ocazia celei de-a 70-a aniversări de la urcarea sa pe tron, Majestatea Sa defunctă a declarat: „Este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută sub numele de Regina Consort, deoarece își continuă propriul serviciu loial”.

Decretul oficial stabilit de regina Elisabeta a II-a a pus capăt unor ani de speculații cu privire la faptul că Camilla va fi cunoscută vreodată ca regină și nu a lăsat niciun dubiu în mintea publicului cu privire la poziția defunctei regine în această privință.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre