Camilla va fi recunoscută oficial ca regină și nu ca „regina consoartă” după încoronarea regelui Charles. Detalii necunoscute

Camilla va fi recunoscută oficial ca regină și nu ca „regina consoartă” după încoronarea regelui Charles. Detalii necunoscute
Palatul Buckingham este gata să o recunoască oficial pe Camilla drept „regină” și nu „regină consoartă”.

Sursele spun că, cel mai posibil această schimbare urmează să aibă loc după ce regele Charles va fi încoronat.

Când s-a căsătorit cu regele Charles, pe atunci prințul de Wales, toată lumea credea că atunci când acesta va accede la tron, Camilla nu va fi numită niciodată regină. Acest lucru s-a datorat relației sale de lungă durată cu Charles, în timp ce acesta era căsătorit cu Diana. „Eram trei în această căsnicie, așa că era cam aglomerat”, a spus Lady Di într-un interviu mai vechi.

A fost sprijinită de însăși regina Elisabeta

Dar Camilla a câștigat, într-un final, dragostea și respectul britanicilor, iar cel mai mare sprijin l-a avut din partea regretatei regine Elisabeta care, anul trecut, a cerut ca nora ei să fie cunoscută sub numele de „regina consoartă”.

„Este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută sub numele de regina consort, deoarece își continuă propriul serviciu loial”, a spus Majestea Sa, într-o declarație oficială publicată de Palatul Buckingham cu ocazia celei de-a 70-a aniversări de la urcarea sa pe tron.

Ziarele au renunțat la titulatura de regină consoartă

Acum, potrivit surselor, Palatul Buckingham este pregătit să meargă mai departe. Primul semn a venit săptămâna trecută, când Camilla a lansat „Queen’s Reading Room”. De asemenea, se crede că s-ar putea schimba și registrul oficial al angajamentelor regale, Court Circular.

O sursă bine plasată a declarat: „Există o opinie în Palat că Regina Consoartă este greoaie și ar fi mai simplu pentru Camilla să fie cunoscută doar ca regină la momentul potrivit”. Treaba este extrem de serioasă, pentru că unele ziare importante, precum The Time și The Telegraph au renunțat deja la titulatura de regină consoartă atunci când scriu despre Camilla.

La aproape 20 de ani de când a devenit soția lui Charles, Camilla este la un pas să fie cunoscută doar ca regină și va fi încoronată la Westminster Abbey alături de rege.

Recomandarile noastre