Iată o rețetă spectaculoasă de vinete turcești. Rețetă de vinete cu sos picant de roșii și ardei.

Ingrediente

2-3 vinete lunguiețe, 1 ceapă, 2 ardei kapia, 3-4 roșii, 2 ardei iuți, 2 căței de usturoi, sare și piper, coriandru, oregano, 2 linguri ulei de măsline, zeama de la o lămâie, pătrunjel verde

Vinete turcești. Mod de preparare

Vinetele se spală bine se taie în rondele de 2 cm grosime și se presară cu sare și țin 10-15 minute într-o soluție din apă, sare și zeamă de lămâie pentru a pierde gustul amărui. Rondelele de vinete se scurg bine, se stropesc cu ulei de măsline și se trag la tigaia grill, până se rumenesc pe ambele părți.

Ceapa se toacă mărunt și se călește în puțin ulei de măsline. Se adaugă și ardeii tocați mărunt, apoi roșiile, de asemeni, tocate mărunt și se fierbe un sos consistent. Se asezonează cu sare, piper și oregano, iar spre final, se adaugă 2 căței de usturoi răzuiți. Vinetele se adaugă în acest sos, după stingerea focului și se lasă să se odihnească, acoperite cu capac 10-12 minute pentru a se întrepătrunde aromele. Se presară pătrunjel verde și se servesc simple, sau ca garnitură la o friptură.

Sursa: Chefi la cuțite

Cărarea unde  dispar oamenii. Enigmele din Carpați

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp