Vizită secretă! Nadia Comăneci a venit acasă, în România. Au plâns de bucurie când au văzut-o

Vizită secretă! Nadia Comăneci a venit acasă, în România. Au plâns de bucurie când au văzut-o
Nadia Comăneci, una dintre cele mai mari sportive ale lumii, a venit acasă, în vizită. A vizitat cea mai modernă sală de gimnastică din România, la CS Dinamo.

Bucurie imensă pentru micile sportive de la cea mai modernă sală de gimnastică din România. Când au văzut-o pe Nadia Comăneci, nu le-a venit să creadă.

Nadia Comăneci acasă, la Casa Olimpică. Micuțele gimnaste au plâns de bucurie când și-au văzut idolul

Nadia a ajuns în România după ce a fost la Lausanne, unde s-a întâlnit cu Thomas Bach, președintele CIO. Când a ajuns la CS Dinamo, micuțele gimnaste au sărit în sus de bucurie și au îmbrățișat-o pe sportiva care le este adevărată sursă de inspirație. Vedeta a postat și câteva fotografii alături de fetițe. “Pentru a inspira și… inspiră-te… cu cei mici la o vizită surpriză la noua și fabuloasă arenă de gimnastică”, a scris Nadia Comăneci pe contul său de socializare.

Nu renunță la două preparate tradiționale românești

Chiar dacă a plecat din România de mai bine de 30 de ani, Nadia adoră să gătească românește și să-și răsfețe familia. Sportiva spune că a învățat rețeta de la mama ei, în copilărie și sunt două preparate pe care le face frecvent.

“Gătesc două lucruri pentru familia mea – unul este salata de vinete cu garnitură de ardei copți. Este ușor de făcut și este bună acum, așa cum era și atunci. Celălalt preparat sunt sărmăluțele în foi de viță. Chiar recent am vrut să gătesc pentru Crăciun, dar nu am găsit frunze de viță , așa că am făcut ardei umpluți”, a spus Nadia Comăneci, la începutul anului.

„Era ca un ceas elvețian”

Cu ceva timp în urmă, o altă mare valoare a României, Sandra Izbașa a vorbit despre dragostea pe care i-o poartă Nadiei Comăneci. „În primul rând, când eu am pășit în sala de gimnastică urmăream gimnastica. La vârsta de 10 ani urmăream Jocurile Olimpice de la Sydney, mi-a plăcut să urmăresc de la fiecare gimnastă să fur câte ceva, ambiție, putere, frumusețe, eleganță.

Foto: Nadia împreună cu antrenoarea Lăcrămioara Moldovan, de la Dinamo, fostă antrenoare a lotului olimpic

Nadia tot timpul a fost alături de noi și ne-a sfatuit. Niciodata nu ne-a spus să o copiem. Undeva în 2004-2005 m-a întrebat care este idolul meu și am spus că sunt eu. Îmi doresc să mă construiesc pe mine și să scriu istorie pentru România. De la Nadia am furat eleganța și perfecțiunea.

Pentru că până la urmă Nadia a luat prima notă de 10 din istoria gimnasticii. Perfecțiunea pentru mine… aici e linie fina pentru ca poți să pici în cealaltă panta. Îți dorești foarte mult să fii perfecționist și s-ar putea să o iei razna, dar mie mi-a plăcut ce a prezentat Nadia. Era ca un ceas elvețian”, a mărturisit Sandra Izbașa.

Recomandarile noastre