Simona Ionescu / Redactor Șef

Vlad Zamfirescu și Rodica Lazăr de la Teatrul Bulandra au câștigat un proces chiar de Ziua Îndrăgostiților. Exclusiv

Vlad Zamfirescu și Rodica Lazăr de la Teatrul Bulandra au câștigat un proces chiar de Ziua Îndrăgostiților. Exclusiv
Și actorii au, câteodată, probleme în justiție. Uneori ajung la proces fără voia lor. Este și cazul unor importanți actori - Vlad Zamfirescu și Rodica Lazăr, numiți și manageri ai Teatrului Bulandra.

Ieri, de Ziua Îndrăgostiților, când toată lumea primește cadouri și e cu gândul la o petrecere sau la o seară plăcută în familie, cei doi actori au primit o veste mare: au câștigat procesul care le fusese intentat anul trecut de o angajată a teatrului.

O instanță a Tribunalului București a respins acțiunea deschisă de Badea I. Daniela, șef birou la Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra, care a chemat în judecată Tetrul Bulandra, pe actrița Rodica Lazăr, director adjunct, și pe actorul și regizorul Vlad Zamfirescu, director al teatrului.

Daniela Badea a contestat, la instanța de Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, o sancțiune pe care a primit-o de la conducerea teatrului.

Ieri, pe portalul Tribunalului București a apărut decizia completului la procesul pe fond. Judecătorii au respins acțiunea angajatei nemulțumite.
Soluția pe scurt: „Admite excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâților Zamfirescu Vlad şi Lazăr Rodica și, în consecință, respinge cererea de chemare în judecată în contradictoriu cu acești pârâți, ca fiind formulată împotriva unor persoane care nu au calitate procesuală pasivă. Admite excepția tardivității cererii de chemare în judecată în contradictoriu cu pârâtul Teatrul Municipal Lucia Sturza Bulandra și, în consecință, respinge această cerere, ca tardiv formulată. Obligă reclamanta la plata cheltuielilor de judecată astfel: suma de 416 lei către pârâta Lazăr Rodica și suma de 1500 lei către pârâtul Zamfirescu Vlad. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, cale de atac care se depune la Tribunalul București – Secția a VIII-a. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi 14.02.2023”.

Așadar, șefa de birou Daniela Badea trebuie să le plătească actorilor cheltuieli de judecată, dar poate face apel la instanța superioară.

Din câte am aflat, neînțelegerile dintre cele două părți sunt mai vechi, Daniela Badea fiind o apropiată a fostei directoare Catinca Nistor, demisă de Gabriela Firea, și ajunsă acum să fie cunoscută din presă ca fiind directoarea ICR Marea Britanie care a închiriat, pe bani publici, o reședință luxoasă în Londra. Dar și că șefa de birou are relații strânse cu grupul USR din Primăria Capitalei, instituție de care aparține Teatrul Bulandra.

Cine sunt „pârâții” chemați în proces

Rodica Lazăr și Vlad Zamfirescu sunt doi actori cu un palmares bogat. Vocali și de multe ori răzvrătiți în opiniile socio-politice, cei doi au acceptat să fie directorii Teatrului Bulandra pentru a schimba ceva în mai bine. Carte lor de vizită este, însă, legată de meseria de actor, unde succesele sunt indubitabile.

Actrița Rodica Lazăr. Prima întâlnire importantă cu cinematografia a fost în 2002, cu filmul Amen, regizat de Costa Gavras. Colaborează apoi cu Nicolae Mărgineanu, Raoul Ruiz, David Yates, Cristi Puiu, pentru Moartea domnului Lăzărescu, Francis Ford Coppola pentru Tinerețe fără tinerețe. Primul rol principal îl are în Carmen (2012, regia: Doru Nițescu), pentru care a primit și premiul UCIN pentru cea mai bună actriță în rol principal, urmat de cel din Live (regia: Vlad Păunescu) și din Orizont (regia: Marian Crișan). Sunt doar câteva din reperele cunoscutei actrițe.

Vlad Zamfirescu este actor și regizor, fiul marelui actor Florin Zamfirescu. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București.

Din 1998, e angajat al teatrului și din 2020 director al teatrului Lucia Sturza Bulandra din București, dar colaborează cu Teatrul Act și cu Teatrul Nottara din București, cu Teatrul Național din Cluj Napoca și cu Teatrul George Ciprian din Buzău. Din 2005, e președintele companiei culturale Catharsis.

În 2004, a primit premiul special al juriului Festivalului de Teatru Contemporan de la Brașov pentru rolul John din piesa „Bash. O trilogie contemporană” a lui Neil LaBute și, un an mai târziu, UNITER-ul i-a acordat premiul de debut pentru rolul Frederick din „Pelicanul” lui August Strindberg.

În 2008, a jucat un rol secundar în filmul Restul e tăcere, film care a câștigat multiple premii Gopo în 2009, și a fost propunerea României pentru Oscar în acel an. A regizat filmul Secretul fericirii, pe un scenariu de Alexandru Popa, care a avut premiera în anul 2018 la TIFF și a rulat în cinematografe în acel an.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre