Vladimir Putin anunță o nouă etapă în istoria lumii. Soția lui Zelensky vrea să schimbe datele războiului. Viitorul nu sună bine

Vladimir Putin anunță o nouă etapă în istoria lumii. Soția lui Zelensky vrea să schimbe datele războiului. Viitorul nu sună bine
Soția președintelui Ucrainei se implică din ce în ce mai mult în războiul dintre țara sa și Rusia. Ce a cerut Olena Zelenska.

În timp ce ucrainienii fac orice pot să reziste, Vladimir Putin a făcut o declarație uluitoare. Ce spun liderii lumii.

Vladimir Putin anunță o nouă etapă în istoria lumii. Soția lui Zelensky vrea să schimbe datele războiului. Viitorul nu sună bine

Potrivit CNN, Olena Zelenka, care s-a întâlnit cu prima doamnă a SUA, Jill Biden, la Casa Albă, a ținut un discurs tulburător la Washington. Ea le-a mulțumit americanilor pentru tot ajutorul oferit până în acest moment și i-a rugat să le mai dea arme, pentru a opri definitiv teroarea rușilor.

„Poporul american și familiile americane, Congresul și președintele Biden au făcut deja multe pentru a ne ajuta să luăm fața inamicului și să protejăm milioane de ucraineni. Suntem recunoscători – cu adevărat recunoscători – că Statele Unite sunt alături de noi în această luptă pentru valorile noastre comune ale vieții umane și ale independenței.

„Cer ceva ce nu aș vrea să cer niciodată, cer arme”

„În timp ce Rusia ucide, America salvează și ar trebui să știți asta, vă mulțumim. Din păcate, războiul nu s-a încheiat, teroarea continuă și fac un apel către voi toți, în numele celor care au fost uciși, în numele acelor oameni care și-au pierdut brațele și picioarele, în numele celor care sunt încă în viață și sănătoși, și cei care își așteaptă familiile să se întoarcă de pe front.

Cer ceva ce nu aș vrea să cer niciodată, cer arme. Arme care nu ar fi folosite pentru a purta un război pe pământul altcuiva, ci pentru a ne proteja casa și dreptul de a te trezi viu în acea casă. Cer sisteme de apărare aeriană pentru ca rachetele să nu omoare copiii în cărucioarele lor”, a spus Zelenska. Olena își dorește o normalitate pentru ca toți copiii ucraineni să trăiască în liniște și să meargă la școală.

Până în acest moment SUA a dat Ucrainei echipamente militare în valoare de 7 miliarde de dolari și recent a trimit sisteme de artilerie de înaltă precizie HIMARS cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, cu ajutorul cărora armata lui Zelensky va putea să lovească ținte rusești în spatele frontului.

Vladimir Putin, anunțul care tulbură

Miercuri, 20 iulie, Vladimir Putin a anunțat că istoria lumii va intra într-o nouă etapă, menționând că Occidentul nu poate să dea lumii propriul său model de viitor. „Urmează o nouă eră, o nouă etapă în istoria lumii. Și numai statele cu adevărat suverane pot asigura rate ridicate de creștere și pot fi un exemplu pentru ceilalți”, a precizat liderul de la Kremlin. Potrivit TASS, Putin a mai spus că Occidentul și elitele sale „nu au căutat să păstreze ordinea existentă a lucrurilor”.

Moment stânjenitor pentru liderul rus

Cu ceva timp în urmă, Putin s-a întâlnit cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, dar a avut parte de un moment neplăcut. În fața a multor reporteri, el a așteptat aproape un minut până când Erdogan să-și facă apariția. Cârcotașii spun că a fost o poliță pe care turcul i-a plătit-o, după ce în 2020 Putin l-a lăsat la rândul său să aștepte mult în sala de ședințe.

Sursă foto: digi24