Vlăduț de la Neatza vă oferă rețeta unui preparat bun de te lingi pe degete: Ficăței de pui la cuptor

Vlăduț de la Neatza vă oferă rețeta unui preparat bun de te lingi pe degete: Ficăței de pui la cuptor
Ficățeii de pui sunt preferații tuturor, mai ales ai copiilor și se pot prepara fie la tigaie, fie la cuptor, însă interesant și atractiv este modul de servire al lor.

Vlăduț, bucatarul de la Neatza cu Razvan si Dani, ne recomandă o rețetă de ficăței la cuptor, condimentați cu oregano și serviți în niște coșulețe interesante din foietaj, umplute cu un sos delicios.

Ingrediente pentru Ficăței de pui la cuptor

1 kg ficăței de pui

sare și piper

oregano

boia de ardei

3-4 căței de usturoi

1 l lapte

Pentru garnitură: 500 g cartofi noi

250 g cremă de smântână

2-3 căței de usturoi

800 g aluat foietaj

gălbenuș de ou

Mod de preparare

Ficățeii se țin în lapte 30 de minute, la frigider. Apoi se scurg bine, se așază într-o tavă de cuptor, se stropesc cu ulei și se condimentează cu sare, piper, usturoi și oregano. Se dau la cuptor, la temperatură medie, până se rumenesc.

Aluatul foietaj se întinde și se decupează din el rondele de 5 cm diametru. Jumătate din rondele se mai decupează odată, lăsând margini de 2 cm. Din rondelele întregi de aluat și cele cu gaură se realizează niște coșulețe (renumitele Vol au Vent) care se ung cu gălbenuș de ou atât la bază, unde se lipesc, cât și deasupra. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade, sau până se rumenesc.

Cartofii se fierb în apă cu sare și se pasează ca pentru piure, apoi se amestecă cu crema de smântână și usturoi pisat. Cu ajutorul unui posh se umlpu coșulețele de foietaj cu piureul de cartofi, iar deasupra se vor așeza ficățeii de pui.

Sursa: Chefi la cuțite