Vrăjitoarea Brățara, mărturisiri incendiare despre cum i-a ghicit soarta Elenei Ceaușescu. „Aveau vrăjitoarea lor din Scornicești și o păstrau doar pentru ei”

Vrăjitoarea Brățara, mărturisiri incendiare despre cum i-a ghicit soarta Elenei Ceaușescu. „Aveau vrăjitoarea lor din Scornicești și o păstrau doar pentru ei”
S-a autoproclamat cea mai puternică vrăjitoare din sud-estul Europei, o cunoaște toată România și spune că nimeni nu știe mai bine ca ea, vrăjitoarea Brățara, „să facă și să desfacă”.

Prin mâinile vrăjitoarei Brățara au trecut nu doar oameni simpli, ci și vedete, oameni cu dare de mână care au crezut în puterea pe care susține că o are.

Celebra Brățara Buzea s-a născut în Teleorman, dintr-un tată țigan și o mamă înfiată de la un preot de la Singureni. Tata n-a recunoscut-o, doar bunicul și mărturisește că și-a făcut buletinul după ce a devenit prima dată mamă. Iar de la cele două bunici vrăjitoare, una de magie albă, cealaltă de magie neagră, a învățat tot ce s-a putut.

 

În copilărie s-a plimbat cu calul și căruța cu roți de lemn din sat în sat și susține că ar da orice să se întoarcă acele vremuri, pentru că nu o tentează luxul din casa de acum. A prevăzut venirea la putere a lui Victor Ciorbea, a lui Ion Iliescu, dar celebritatea și-a câștigat-o de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu când a apărut la televizor.

„A trimis-o pe o nepoată, Diana, care era avocată”

„După o perioadă a văzut Ceaușeasca episodul ăla și știu că după cutremurul mare a venit la mine. A trimis-o pe o nepoată de-a ei, Diana, care era avocată. Prima dată a venit la mine, cu o mașină, cu poza ei. Era foarte multă lume atunci, dar ea i-a lăsat pe toți în urmă și s-a pus prima. Mi-a spus să opresc tot și să-i dau ei prima cu cărțile. Am întrebat-o cine e și ce vânt a adus-o la mine ca să o pun în față.

Mi-am dat seama că nu e o persoană oarecare și m-am controlat. Le-am spus oamenilor să aștepte că are o urgență și trebuie să o servesc. Și-mi pune fotografia cu fața în jos pe cărți. Am întrebat de ce nu o așează cu fața în sus. N-a vrut și tot ce spunem eu, ea scria. La un moment i-am zis că persoana din poză va trebui să facă un drum și i se va întâmpla un accident.

„După o perioadă, Ceaușeasca a vrut să mă cunoască”

Ulterior am aflat că într-adevăr Ceaușeasca a fost pe un anume drum și a avut un fel de accident. După o perioadă, tovarășa a vrut să mă cunoască și a trimis-o tot pe nepoata asta și m-a luat cu o mașină blindată și mi-a spus să merg cu ea că are ordin.

M-a dus la un spital de nevăzători, la poartă.

Eu am văzut că e poliție acolo. Am intrat într-o cameră cu foarte puțină lumină, mai mult întunecată, unde era un paravan și o masă lungă. Pe masă erau niște fire, dar de unde să știu eu pe vremea aia că puneau microfoane sau mai știu eu ce…

Tot descântam eu și Ceaușeasca îi spunea nepoatei care avea microfon în ureche: „Întreab-o dacă voi ajunge sus, sus” (n. ca statut de lider). M-am enervat, mă gândeam să nu mă iradieze. Și am răspuns: Da, ajunge sus, sus, sus și dintr-o dată va cădea ca blocul Scala. Pentru că se va întâmpla un război ceva, cu vărsare de sânge.

N-am știut să spun că va fi o revoluție. Atunci se va duce totul, am spus. Și Ceaușeasca o tot întreba ce șanse mai sunt. Față în față însă n-am văzut-o niciodată pe Ceaușeasca”, a mărturisit Brățara.

„Ca Ceaușescu și ca Ghiorghiu Dej cine știe după câte sute sau mii de ani se va mai naște”

Recunoaște că n-a mers „de plăcere” să ghicească atunci și s-a tot gândit o perioadă dacă nu or fi iradiat-o, iar această temere le-o tot împărtășea țigăncilor. „Atunci țigăncile tot spunea că a venit Ceaușeasca la ele. Ceaușeștii n-au fost la nimeni, nici la mine, nici la altcineva. Aveau vrăjitoarea lor, de prin Scornicești, mare prezicătoare.

Și o păstrau numai pentru ei, nu aveau voie să o dea la nimeni. Ceaușescu credea în vrăji, credea în Dumnezeu, era ortodox, avea milă. Nu știu cum o chema pe vrăjitoarea aia, din ce am auzit eu, avea un nume ciudat, care părea să nu fie românesc, original de-al nostru. Ca Ceaușescu și ca Ghiorghiu Dej cine știe după câte sute sau mii de ani se va mai naște”, s-a destăinuit celebra vrăjitoare în podcastul „În oglindă”.

Recomandarile noastre