Vrei să adopți o pisicuță? Ce trebuie să ştii înainte

Vrei să adopți o pisicuță? Ce trebuie să ştii înainte
Vrei un animăluț în casă și te-ai gândit să adopți o pisicuță? Nu se face la întâmplare. Trebuie să ții cont de cât ești de ocupat, dacă ai putea avea grijă de ea vreo 20 de ani, cât trăiește o pisică. Ce trebuie să ştii înainte de adopție.

Nu există o modalitate garantată de a alege pisica perfectă pentru tine şi stilul tău de viaţă. La rândul lor, și pisicile sunt diferite, în funcție de experiențele pe care le-a avut deja.

Vrei să adopți o pisicuță? Ce trebuie să ştii înainte

Decizia de a adopta o pisică este foarte important, atât pentru tine, cât şi pentru felina norocoasă. Este important să încerci să găseşti o felină care să interacţioneze cu tine. Pisicile sunt diferite, iar modul în care fiecare pisică se comportă poate depinde de personalitatea sa şi de experienţele timpurii (sau de lipsa de experienţe), ceea ce o poate face temătoare sau încrezătoare cu oamenii şi viaţa, în general.

  • Mediul în care vei ţine o pisică este, de asemenea, extrem de important. De exemplu, dacă va trăi alături de alte pisici, atunci va fi puţin stresată la început şi va reacţiona diferit decât în situaţia în care ar fi singură.
  • Înainte de a aduce pisica acasă, mergi cu ea la veterinar pentru consult, vaccinare şi deparazitare. De asemenea, gândeşte-te să o sterilizezi imediat ce vârsta o permite.

  • Pisicile sunt într-adevăr independente prin natură, dar nu sunt capabile să aibă grijă de ele însele. Înainte de a adopta, asigură-te că stilul tău de viaţă îţi permite să acorzi timp unei feline.
  • Oamenii foarte ocupaţi s-ar putea nu aibă timpul necesar pentru o pisică care are nevoie de multă îngrijire şi atenţie, în special rasele foarte active.
  • Dacă suferi de reacţii alergice severe, programează-te la alergolog înainte de a aduce o pisică acasă.
  • Hrana, jucăriile şi produsele esenţiale sunt vitale pentru pisicuţa ta. Pregăteşte-i sosirea cu 2-3 zile înainte şi cumpără-i hrana cu ajutorul unui specialist.
  • Nisipul şi litierele sunt absolute necesare pentru pisicuţe. Cumpără-i un nisip de înaltă calitate pentru o absorbţie a mirosurilor cât mai eficientă.  De asemenea, dacă nu vrei să-ţi zgârie perdelele sau canapelele, cumpără-i un suport special unde se poate juca în voie.
  • Adopţia unei pisici poate fi un angajament pe viaţă. Felinele pot trăi până la 20 de ani, aşa că este foarte important să conştientizezi acest lucru şi să iei în calcul cheltuielile şi timpul pe care va trebui să-l acorzi noului membru al familiei.
  • Gândeşte-te şi la alternativele pe care le ai atunci când va trebui să pleci de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Operele lui Galilei, Newton și Goya furate din Londra, descoperite în județul Neamț

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp