Vremea. Scăpăm mâine de frig și ne plimbăm la soare? Iată ce ne anunță meteorologii

Vremea. Scăpăm mâine de frig și ne plimbăm la soare? Iată ce ne anunță meteorologii
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 19 martie 2023, dar și pentru următoarele zile din săptămână.

La noapte, vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări în est şi sud-est, unde izolat vor fi condiții să plouă slab, iar în rest va fi mai mult senin.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului şi în Dobrogea.

Temperaturile minime se vor situa între -6 şi 7 grade. Dimineața se va produce brumă în nord-vest şi centru şi pe arii mai restrânse în rest, iar izolat se va forma ceață.

Duminică, vremea se va încălzi, astfel încât maximele se vor încadra între 10 și 16 grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua, în sud-est, unde pe alocuri va ploua slab. Va fi o zi bună de ieșit la plimbare în parc.

În București, vremea se va încălzi uşor. Cerul va avea înnorări în primele ore ale zilei, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 0…3 grade. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

De luni, mai mult soare!

Vremea se va încălzi în zilele următoare. Luni și marți, temperaturile maxime vor ajunge la 20 grade. Sunt posibile și precipitații, însă slabe, spune Administrația Națională de Meteorologie (ANM).
Cerul va avea înnorări temporare și pe arii restrânse, în jumătatea nordică a țării și doar izolat, în rest, va ploua slab, iar în zona montană înaltă vor fi posibile precipitații mixte.

În ziua de marți, în continuare vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, cu maxime cuprinse între 10 și 20 de grade și minime între 0 și 8 grade. Vor fi tot așa, înnorări temporare și pe arii restrânse va ploua, cu o probabilitate mai mare în jumătatea nord-estică a țării.

Recomandarile noastre