WhatsApp permite acum să ștergi orice mesaj. Schimbare surprinzătoare

WhatsApp permite acum să ștergi orice mesaj. Schimbare surprinzătoare
Cea mai accesată rețea de comunicare trece printr-o mare transformare. De acum apar noi posibilități.

WhatsApp schimbă radical modul de comunicare în grupuri. Mai concret, administratorii grupurilor de WhatsApp vor avea opțiunea „delete”, prin care vor putea șterge orice postare, chiar dacă aceasta nu le aparține, și inclusiv pe cele distribuite de pe conturile altor utilizatori.

WhatsApp oferă de acum administratorilor de grupuri o funcție care permite ștergerea oricărei postări. Practic, admnistratorii devin niște autorități care pot dispune de ceea ce rămâne vizibil și  ce dispare dintr-un grup de discuții, fără ca autorii postărilor respective să poată interveni într-un fel.

Funcție disponibilă exclusiv pentru administratori

Noua funcție este disponibilă exclusiv pentru administratorii grupurilor de WhatsApp și poate fi identificată după denumirea „delete for everyone”.  În urma folosirii, numele utilizatorului care a luat această decizie apare în dreptul bulei respectivului mesaj, rămânând vizibil pentru toți urmăritorii canalului respectiv, informează Go4it.ro. Mesajul șters va dispărea definitiv.

Noua funcție este testată deja cu versiunea WhatsApp 2.22.17.12 beta pentru Android. În cursul săptămânilor viitoare, aceasta va fi inclusă și în versiunea oficială a aplicației, disponibilă inclusiv pentru IOS.

Pachet amplu de măsuri

Conform dezvoltatorilor aplicației, opțiunea de ștergere pentru administratorii de grup vine în completarea unui pachet mai amplu de măsuri gândite să garanteze intimitatea conversațiilor, începând cu introducerea tehnologiei de criptare end-to-end a conexiunilor, opțiunea trimiterea de mesaje cu termen de expirare (care dispar automat, după o anumită perioadă de timp, până la modul ”Invisible” prin care orice utilizator de WhatsApp își va putea ascunde starea online/offline, pentru persoanele din lista de contacte, mai arată sursa citată.

Portofel de criptomonede

Amintim că WhatsApp  lucrează, în permanență pentru optimizarea serviciilor apărute. La finele anului trecut a fost lansat portofelul electronic Novi, disponibil în aplicație.

Novi este un portofel digital de criptomonede, care face parte tot din portofoliul de companii Meta (ex – Facebook). În prima fază, în octombrie, a fost disponibil pentru un număr limitat de utilizatori în America și Guatemala, dar se extinde permanent. Transferul funcționa ca și Revolut ajutându-i pe utilizatori să trimită și să primească rapid bani, de pe un telefon pe altul.