Zacuscă de vinete pentru iarnă. Cea mai tare metodă ca să nu se strice niciodată

Zacuscă de vinete pentru iarnă. Cea mai tare metodă ca să nu se strice niciodată
Nu există iarnă fără zacuscă de vinete în cămară. Doar că gospodinele nu știu un secret simplu, grație căruia zacusca nu se va strica niciodată.

Cum faci ca zacusca de vinete să reziste peste iarnă? Iată secretul pe care nimeni nu vi l-a spus până acum.

Zacuscă de vinete pentru iarnă. Cel mai tare truc ca să nu se strice niciodată

Zacusca de vinete este, fără îndoială, preparatul culinar adorat de toți românii. Chiar dacă pare simplu de pregătit, nu vă culcați pe o ureche. Trebuie să știți exact ce aveți de făcut pentru nu a avea surprize neplăcute și zacusca să se strice peste iarnă.

Pentru o zacuscă savuroasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 kg de vinete, 6 kg roşii coapte, 6 kg de gogoşari, 4 kg de ceapă, 2 ardei iuţi, 1 l ulei de floarea-soarelui, o căpăţână de usturoi (opţional), 5 linguri cu sare, piper şi boia dulce, după gust.

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că înainte de a introduce vinetele la cuptor trebuie să le înțepați. Astfel, le veți curăța foarte repede și nu veți mai arunca din legume. Curățați bine vinetele și lăsați la scurs printr-o sită, câteva ore. Curățați bine gogoșarii și ardeii iuți de cotor și spălați cu cât mai multă apă.

Ulterior, tăiați în cuburi puțin mai mari. Tăiați ceapa solzișori, dar nu foarte mici. Puneți ulei la încins într-o cratiță adâncă și adăugați gogoșarii și ceapa. Lăsați să se călească. Tocați vinetele folosind o lingură de lemn, ca să nu oxideze. Când observați că gogoșarii s-au înmuiat, adăugați și vinetele.

Spălați bine roșiile, dați la o parte cotorul, tăiați în cuburi și adăugați în cratiță. Amestecați folosind tot lingura de lemn. Puneți apoi sarea, piper și boia după gust, usturoi și acoperiți cratița. Se lasă să fiarbă la foc mic, aproximativ o oră. Aveți grijă să amestecați mereu, pentru a nu se prinde. Se depozitează în borcane închise ermetic, iar deasupra preparatului puneți ulei.

Sursă foto: retete pentru toate gusturile