ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

O amplă operațiune a poliției a fost lansată în apropierea sinagogii din centrul Vienei, în zona Schwedenplatz, după ce în zonă au început să se tragă focuri de armă, iar un polițist a fost rănit.  Potrivit ultimelor informații oficiale, doi oameni și-au pierdut viața în atacul terorist și cel puțin unul dintre ucigași e în libertate. Situația e în continuare confuză la Viena.

Imaginile plasate pe Twitter acum câteva minute par să arate că patru teroriști ar fi fost capturați. Există îsă suspiciuni că s-au luat ostatici în mai multe localuri din oraș, notează Evenimentul Zilei. Se pare că teroriștii i-ar fi luat ostatici pe clienții restaurantului Akakiko.

Informații de ultimă oră publicate de ziarul austriac Kurier vorbesc despre 7 morți și un număr neprecizat de răniți. Se pare că victime s-au înregistrat în mai multe zone din oraș. Teroriștii ar fi tras focuri de armă asupra a cel puțin patru obiective din centrul Vienei, sinagoga, 2 restaurante și Centrul Comunitar evreiesc.

Nu e foarte clar deocamdată dacă într-adevăr unul dintre teroriști s-a aruncat în aer, dar a apărut suspiciunea că există mai mulți complici care sunt în continuare liberi. O altă informație neconfirmată susține că unul dintre teroriști a fost împușcat mortal de forțele de ordine.

Potrivit unui martor ocular, care a vorbit la o televiziune austriacă,  o persoană care fugea trăgea sălbatic dintr-o armă automată. Poliția a ripostat și ea. Un alt martor a declarat că a numărat cel puțin 50 de focuri de armă, notează AFP.

Potrivit celui mai mare ziar din Austria, Kronen Zeitung, un ofițer de poliție a fost rănit și se află în stare critică. Potrivit acestei surse, unul din teroriști, care purta o centură cu explozibil, s-a aruncat în aer. Un complice ar fi reușit să fugă de la locul atacului, ceea ce explică focurile de armă și apelurile către populație.

Pepe, părăsit de nevastă! Raluca și-a luat fetițele și a plecat de acasă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri