Din cele mai vechi timpuri, în ziua cinstirii Sfântei Ana, credincioșii trebuie să respecte unele tradiții.
9 septembrie, Sfânta Ana, ocrotitoarea copiilor. Ce nu aveți voie să faceți în această zi
Potrivit vechii tradiții, în ziua de 9 septembrie nimeni nu are voie să spele, nici la mașină, nici de mână și nici să facă curățenie în casă. De asemenea, se spune că trebuie să oferiți și altora din bucatele voastre, nu să vă săturați la masă. Tot tradiția spune că odată ce dăruiți ceva în această zi, sub nici o formă să nu așteptați recompensă. De ziua Sfintei Ana, orice persoană care are pe cineva plecat din această lume trebuie să dea de pomană pentru cei dragi.
Nu împrumutați pe nimeni
O altă tradiție spune că nu e bine ca pe 9 septembrie să împrumutați pe cineva și nici să cheltuiți prea mulți bani. Aveți grijă să nu dați nici lucruri din casă și nici alimente.
În ziua Sfintei Ana nu e voie să vă certați cu cineva pentru că veți atrage ghinion și supărări în viață, iar totul se va întoarce împotriva celui care e certăreț. Nu în ultimul rând, în această zi credincioșii trebuie să se roagă din tot sufletul sfinților Ioachim și Ana.
Rugăciune aducătoare de mari bucurii
„Doamne Dumnezeule, Atotțiitorule, Cel ce numai cu cuvântul Tău ai făcut cerul și pământul cu toate cele ce sunt într-însele; Dumnezeule, Cel ce ai zis făpturilor Tale să crească și să se înmulțească. Tu cel ce ai binecuvântat pe Sara, soția lui Avraam, și la bătrânețile ei a născut pe Isaac, și ai dăruit Anei, ce era stearpă, pe Samuil Prorocul și alți copii, dă-mi și mie roadă pântecelui meu, și nu mă lăsa să rămân pururea de ocară și urgie oamenilor.
Adonai, Doamne Savaot, Tu Care știi ocara nerodirii mele, dezleagă-mi durerea inimii mele, deschide pântecele meu, și pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta… Și orice voi naște: fecior ori fecioară, o voi închina Sfinției Tale cu toată inima, dăruind-o Bisericii Tale pentru a-Ți sluji pururea acolo. Amin”.
Sursă foto: capital
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook