A început riposta NATO asupra Rusiei! Armata lui Putin își încetinește atacul

A început riposta NATO asupra Rusiei! Armata lui Putin își încetinește atacul
Din oră în oră, noaptea de vineri spre sâmbătă, 26 februarie, a fost presărată cu noi evenimente. Rusia a continuat bombardamentul asupra capitalei Ucrainei, însă foarte multe țări europene, membre NATO, au decis să intervină. Președintele Vladimir Zelenskiy a transmis în permanență mesaje poporului său prin intermediul Twitter.

Primele măsuri împotriva Rusiei se arată! Ziua de vineri, 25 februarie, a fost o zi a deciziilor și multe s-au concretizat în timpul nopții. Evenimentele au atins cele mai înalte cote, iar lideri din întreaga lume se implică acum activ în oprirea masacrului din Ucraina.

Ucrainienii s-au adăpostit în stațiile de metrou ale Kievului

Marea Britanie oprește zborurile către Rusia până la vară, cel puțin

„Nici o aeronavă aflată într-un serviciu regulat care este deținută, închiriată sau operată de o persoană legată de Rusia sau care este înregistrată în Rusia nu va zbura în spațiul aerian al Regatului Unit”, a declarat Departamentul pentru Transport din Regatul Unit. Restricțiile au intrat în vigoare și urmează să expire pe 23 mai.

Clubul de fotbal din Premier League, Manchester United, a anunțat vineri că renunță la Liniile aeriene Aeroflot ca sponsor

Atacul Rusiei a forțat deja închiderea spațiului aerian ucrainean, iar consecințele vor determina mai mulți transportatori să redirecționeze zborurile, adăugând costuri într-o perioadă de creștere a prețurilor la combustibil.

Rusia, interzisă la Eurovision

Organizatorii au declarat vineri că Rusia nu va avea voie să participe la Eurovision Song Contest ce va avea loc în luna mai. Decizia vine la mai puțin de o zi după ce Uniunea Europeană de Radiodifuziune a decis, inițial, că va permite unui interpret să reprezinte în competiție țara care în această săptămână a invadat Ucraina.
„Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) anunță că niciun act artistic rus nu va participa la Eurovision Song Contest din acest an”, se arată într-un comunicat oficial. „Decizia reflectă îngrijorarea că, în lumina crizei fără precedent din Ucraina, includerea unei candidaturi ruse în concursul din acest an ar aduce concurența în discredit”.

Kievul din nou sub bombardamente, președintele Zelenskiy alături de poporul său

Mesajele emoționante ale lui Vladimir Zelenskiy, în miezul nopții:

Zelenskiy speră ca NATO să scape țara din ghearele lui Putin
Președintele Ucrainei a postat toată noaptea mesaje pe Twitter cu tările care au început să acorde sprijin. Iată-le:

„Oameni georgieni incredibili, care înțeleg că prietenii trebuie susținuți! Mulțumesc tuturor celor din Tbilisi și din alte orașe care au venit în sprijinul Ucrainei și împotriva războiului. Într-adevăr, sunt momente când cetățenii nu sunt Guvernul, ci mai buni decât Guvernul!

Georgienii au ieșit în număr uriaș să protesteze împotriva lui Putin

„Emmanuel Macron tocmai sunat. Trebuie să spun că este un adevărat prieten al Ucrainei. Franța e alături de noi în cele mai grele momente. Au fost susținute deconectarea de la SWIFT și introducerea de sancțiuni personale împotriva lui Putin și furnizarea de arme de apărare. Mulțumesc Franței!”

Foarte multe țări au început să se alăture Ucrainei

„Sunt recunoscători tuturor membrilor Consiliului de Securitate al ONU care au votat pentru a opri atacurile perfide asupra Ucrainei și a ONU. Veto-ul Rusiei este o pată de sânge pe placa Consiliului de Securitate, pe harta Europei și a lumii. Coaliția împotriva războiului trebuie să acționeze imediat!”
„Așa cum Rusia continuă să atace Kievul, proiectul de rezoluție este co-sponsorizat de un număr fără precedent de state membre ale Europei. Aceasta dovedește: lumea este cu noi, adevărul este cu noi, victoria va fi a noastră!”
„Tocmai am vorbit cu un adevărat prieten al Ucrainei – Președintele Poloniei@AndrzejDuda. Îi sunt personal recunoscător lui, poporului polonez, pentru ajutorul concret efectiv într-o perioadă atât de dificilă. Împreună mai puternici. Mulțumesc!”, a fost ultimul mesaj transmis, spre dimineață, de președintele ucrainean.
CNN a relatat că atacurile Rusiei asupra Ucrainei, deși continuă, nu mai sunt la aceeași intensitate. Potrivit postului american de știri, armata lui Putin și-a încetinit invazia.

Recomandarile noastre