A îngropat o comoară în junglă și a pus 350.000 de oameni să o caute. O poveste senzațională care a durat 10 ani

Credea că moare de cancer. Pasionat de obiectele vechi și valoroase, de-a lungul timpului, strânsese o comoară. 265 de monede de aur, majoritatea vulturi americani și vulturi dubli, monede de aur din Orientul Mijlociu din secolul al XIII-lea. Le-a pus într-un cufăr și a căutat un loc departe de civilizație unde a îngropat comoara. După 10 ani, a lansat un concurs pentru căutarea tezaurului. A fost nebunie în America de Vest.
Comoara ascunsă în junglă. Forrest Fenn a murit în septembrie 2020, la 90 de ani. Era din Santa Fe, capitala statului New Mexico, SUA. A fost pilot în US Air Force, cu grad de maior. A luptat în războiul din Vietnam. Când s-a retras a deschis o galerie cu artefacte și copii după tablouri celebre. A strâns multe obiecte de valoare. Monede de aur valoroase, bijuterii, obiecte din jad, rubine și safire. În 1988, a fost diagnosticat cu cancer, în fază terminală. Însă, s-a vindecat în anul 2010.
Atunci a scris o carte, ”The Thrill of the Chase” (Febra căutării), în care povestea cum poate fi găsită comoara îngropată de el în Munții Stâncoși, din vestul Americii. A avut și o hartă cu numeroase indicii. A explicat că obiectele din cufăr valorează circa 5 milioane de dolari.
A luat acordul autorităților și a anunțat concursul. 350.000 de vânători de comori au plecat într-o goană sălbatică în partea de vest a SUA. Unii și-au lăsat locurile de muncă, câțiva au murit. Unul singur a fost norocos.
Vânătoarea comorii a durat 10 ani s-a încheiat anul trecut după ce cineva a găsit cufărul. 265 de monede de aur, majoritatea vulturi americani și vulturi dubli, unele monede de aur din Orientul Mijlociu care datează din secolul al XIII-lea.
Un individ norocos a găsit o comoară estimată la o valoare cuprinsă între 1 și 5 milioane de dolari, ascunsă undeva în Munții Stâncoși din 2010. Forrest Fenn a confirmat pentru presa americană că un individ a localizat prada.
Fenn spunea că bărbatul nu vrea ca numele său să fie dezvăluit, adăugând că vânătorul de comori a confirmat descoperirea cu o fotografie. Fenn nu a dezvăluit exact unde a fost ascunsă tot acest timp lada de comori.
”Mă simt cam pe jumătate fericit, pe jumătate cam trist pentru că urmărirea s-a terminat ”, a spus Fenn pentru Santa Fe New Mexican. La o lună distanță a murit, la 90 de ani.
Descoperirea a fost anunțată pe dalneitzel.com, un site dedicat vânătorii de comori a lui Fenn. Site-ul a lansat următoarele detalii: TEZAURUL A FOST GĂSIT. ”Era sub un baldachin de stele în vegetația luxuriantă și împădurită din Munții Stâncoși și nu se mutase de locul unde l-am ascuns acum mai bine de 10 ani.
Nu cunosc persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea l-a condus la locul precis. Felicit miile de oameni care au participat la căutare și sper că vor continua să fie atrași de promisiunea altor descoperiri. Deci căutarea s-a terminat”, a scris Forrest Fenn.
În cele din urmă, norocosul căutător de comori a acceptat să spună cine e: Jack Stuef, 32 de ani, student la Medicină din Michigan.
Căutarea comorii îngropate a lui Fenn a captat imaginația a mii de americani, dintre care mulți au dedicat ani de zile căutării. Fenn a făcut aluzie la locația prăzii într-o poezie criptică de 24 de rânduri pe care a scris-o în memoriile sale.
În interviuri, Forest Fenn spunea că a strâns comoara în timpul propriilor sale explorări, uneori controversate, în sud-vest. Inițial, el a plănuit să ducă comoara până în Munții Stâncoși și să moară lângă ea după ce a fost diagnosticat cu cancer în 1988. Dar a supraviețuit și, în cele din urmă, a ascuns cufărul și a lansat căutarea în 2010, în plină perioadă a Marii Recesiuni. Sursa: arstechnica.com
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook