A intrat dihonia în primăria din Albeni. Cine joacă alba-neagra cu mita

A intrat dihonia în primăria din Albeni. Cine joacă alba-neagra cu mita
Nemulțumit de comportamentul primarului din Albeni, județul Gorj, un angajat medical comunitar a făcut un memoriu ieșit din comun. Ce vrea acesta de la primar.

Un angajat medical comunitar a pus piciorul în prag. Omul îi cere primarului din Albeni, județul Gorj, să-i înapoieze ce a primit de la el.

A intrat dihonia în primăria din Albeni. Cine joacă alba-neagra cu mita

Irinel Cotojman e foc și pară pe primarul din Albeni, Ionuț Silviu Stan. Acesta a fost nemulțumit de multe lucruri pe care edilul i le-a făcut, dar și de faptul că a fost obligat să muncească șase luni la vila acestuia.

Drept urmare, bărbatul își cere drepturile și vrea să i se restituie toată mita pe care i-a dat-o primarului atunci când a fost angajat la UAT Albeni. Cât privește șpaga oferită, aceasta a fost… substanțială, fiind vorba de 3000 de euro, 1500 de lei, dar și câteva zeci de litri de vin alb.

Cum sună memoriul angajatului

Potrivit publicației locale, pandurul.ro, cel care ar fi primit șpaga pentru primar ar fi fost omul de încredere al lui, Florin Cipici, iar de față ar fi fost și șeful administrației publice locale. Până la urmă, Cotojman ar fi plătit doar 1500 de euro, după cum reseie dintr-o înregistrare.

 

Conform rtv.ro, primarul recunoaște că suma a fost cerută în prezența lui, însă nu-și mai aduce aminte dacă banii au ajuns în propriul portofel.

„Vă rog a-mi aproba prezenta cerere prin care solicit în mod direct să-mi restituiţi sumele de bani pe care le-aţi cerut de-a lungul celor aproximativ trei ani. De când sunt angajat la UAT Albeni. Sumele pe care mi le datoraţi sunt următoarele.

3.000 Euro pentru angajarea mea în data de 06-11-2018, orele 18,00, în locaţia Câmpu Mare. Dar și 1.000 de lei + 20 litri vin alb în data de 02-07-2019. La care se adaugă 500 de lei banii mei pe care i-aţi pretins în schimbul semnării actelor pentru sporul COVID-19.

Cât credeţi de cuviinţă dumneavoastră să-mi daţi pentru cele şase luni în care am muncit la vila d-voastră din Târgu Jiu”, a scris asistentul comunitar.

Irinel Cotojman i-a făcut primarului și o plângere penală

Mai mult, angajatul susține că, după ce-și va recupera banii, va demisia imediat. Irinel Cotojman a mers și mai departe și i-a făcut primarului și o plângere penală. Aceasta este legată de șpăgile pe care și edilul le-ar fi dat, la rândul său. Până în acest moment, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj nu a făcut nici un fel de lămuriri.

Sursele spun că atunci când a fost ales primar, fiind de altfel la al doilea mandat, Ionuț Silviu Stan era deja implicat în multe scandaluri. Potrivit Codului Penal, dacă se dovedește că primarul e vinovat, poate primi o pedeapsă de la 2 la 7 ani. De asemenea, îi va fi interzis dreptul de a ocupa o funcție publică.

Sursă foto: pandurul.ro

Recomandarile noastre