A mai dispărut un om de afaceri. Fathi Taher, fostul patron al Rapidului, a murit la Istanbul

A mai dispărut un om de afaceri. Fathi Taher, fostul patron al Rapidului, a murit la Istanbul
23 iulie 2021 a adus o veste neagră în lumea oamenilor de afaceri, a fotbalului românesc, dar și în rândul unor foși ofițeri ai serviciilor secrete. Omul de afaceri iordanian Fathi Taher s-a stins din viață la 73 de ani.

După o îndelungată suferință, Fathi Taher, fostul patron al echipei de fotbal Rapid, s-a mutat la dreapta Domnului.

Doliu în lumea fotbalului. Fathi Taher, fostul patron al Rapidului, a plecat dintre noi

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri, Fathi Taher, a murit astăzi la vârsta de 73 de ani. Acesta a suferit mult în urma unui cancer la colon și s-a stins la Istanbul. Potrivit surselor, acesta urmează să fie înmormântat la Amman, capitala Iordaniei.

A investit peste 10 milioane de euro la Rapid

Fathi Taher a fost printre primii afaceriști care au investit în fotbalul românesc. În anul 2008, el a preluat 60% din acțiunile clubului Rapid, după multe tratative cu George Copos. Potrivit sport.ro, într-un interviu mai vechi, iordanianul a mărturisit că ar fi investit mai mult de 10 milioane de euro în această echipă.

Din păcate însă, acesta nu a rezistat mult la Rapid, pentru că a irosit mulți bani în transferuri. După doar câteva luni, la conducere a revenit George Copos.

A investit în Marriott și în fabrica de ciocolată Kandia

Se spune că averea afaceristului este de 300 milioane de euro. Înainte de investiția de la Rapid, afacerile sale se derulau atât în imobiliare și industria alimentară, cât și în turism. Printre afacerile acestuia se numără Școala Româno-Americană din Pipera, Hotelul Marriott, fabrica GRIRO și fabrica de ciocolată Kandia.

Cine a fost Taher

Afaceristul iordanian a ajuns în România în anul 1970, iar șase ani mai târziu a deschis primul stand al Kuweitului la Romexpo. La inaugurarea expoziției, acesta a avut privilegiul să dea mâna chiar cu Nicolae Ceaușescu. De asemenea, s-a mai întâlnit cu fostul președinte al României la una dintre vizitele acestuia în Kuweit. Ofițeri din serviciile secrete îl bănuiau pe Taher că ar fi ofițer de informații sub acoperire.

Sursă foto: libertatea, prosport

 

Recomandarile noastre