A murit Alexandru Sassu, fost președinte al TVR. Avea 65 de ani

A murit Alexandru Sassu, fost președinte al TVR. Avea 65 de ani
Veste tristă în această zi, căci moartea a lovit din nou. Inima lui Alexandru Sassu s-a oprit, puțin înainte de a împlini 66 de ani. A fost unul dintre revoluționarii vizibili din 1989, apoi membru al TVR, în Consiliul de Administrație și Director General.

Înainte de 1989, Alexandru Sassu a lucrat ca inginer și apoi șef de secție la Casa de Discuri ELECTRECORD, ulterior ca inginer de sistem în Centrul de Calcul al FEA București.  A participat activ la Revoluția din Decembrie 1989, fiind unul dintre liderii Baricadei și al grupului care a ocupat în 22 Decembrie sediul CC al PCR.

A murit Alexandru Sassu, fost președinte al TVR. Avea 65 de ani

Alexandru Sassu a murit în urma unor afecțiuni cardiace, azi, 24 septembrie 2021. Se pare că a făcut mai multe stopuri cardiace, din ultimul medicii ne mai reușind să-l scoată.

În 2017, Sassu a fost validat de camerele reunite ale Parlamentului pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație și Director General (interimar). Apoi, din 2 septembrie 2007, a fost confirmat oficial în funcția de Președinte-Director General al companiei publice de televiziune, SRTV (Televiziunea Română).

În 2010, după ce a plecat din funcția de Președinte-Director General al SRTV, a condus mai multe companii private de media și s-a remarcat ca analist politic.

La câteva luni după plecarea din TVR, în iunie 2010, Alexandru Sassu a fost pus la conducerea Adevărul TV, zona de video a grupului Adevărul, finanţat atunci de Dinu Patriciu. Magnatul avea un proiect de dezvoltarea a unei televiziuni on-line în cadrul trustului, lucru inexistent la acea oră pe piața media românească. Din prima echipă a făcut parte și tânăra reporteriță Denise Rifai.

Adevărul TV primise şi o licenţă de la CNA, însă lucrurile s-au urnit greu cu implementarea proiectului. Studioul a fost realizat, dotat cu aparatură modernă, Sassu a reușit și închegarea unei mici echipe, însă lucrurile s-au oprit la un moment dat. Licența a fost retrasă după doi ani întrucât televiziunea nu a mai fost lansată.

Alexandru Sassu, fost președinte al TVR

În iunie 2018, Sassu a revenit la TVR. Conducerea postului public spunea atunci că el „este angajat al SRTV pe termen determinat, pentru un proiect ce vizează un proces mai amplu de evaluare a activităţii curente a televiziunii publice”. În fapt, era producător și consiler al președintei de atunci Doina Gradea. În 2020, părăsește din nou TVR.

Despre trecutul politic al lui Alexandru Sassu se știe că a început după căderea dictaturii. A fost un participant activ la revoluția din decembrie 1989. A intrat în FSN, apoi a plecat la PD cu echipa lui Petre Roman. În 1998 a fost ministru pentru relaţia cu Parlamentul.

Ca urmare a deciziei conducerii PD de a trece la o orientare politică de dreapta, Sassu a părăsit PD împreună cu Bogdan Niculescu-Duvăz și a aderat la Partidul Social Democrat, rămânând în echipa lui Iliescu și Năstase. După numirea la TVR a părăsit definitiv viața politică.