A murit celebra actriță Gina Lollobrigida, cea mai frumoasă femeie a Italiei. Povestea divei e fabuloasă

A murit celebra actriță Gina Lollobrigida, cea mai frumoasă femeie a Italiei. Povestea divei e fabuloasă
Legendă a cinematografiei italiene, Gina Lolloborgida, a murit, luni, într-un azil de bătrâni unde ajunsese să trăiască. Fosta mare actriță avea 95 de ani.

Frumoasa Gina Lollobrigida este considerată una dintre cele trei legende ale cinematografiei italiene, alături de Sophia Loren şi Claudia Cardinale. Între anii 1950 şi 1960, ea a fost considerată cea mai frumoasă femeie din lume. Iar fotografiile din acea perioadă sunt dovada a realității. Italienii și azi o consideră așa, zicând că este un patrimoniu național.

Superba actriță a jucat în filme cu „monștri sacri” ai cinematografiei mondiale. Printre succesele ei internaționale se numără filme precum „Fanfan la Tulipe” şi „Beauties of the Night”. Mai mult, Gina Lollobrigida a avut un succes fulminant ca fotograf şi sculptor. Obișnuia să fotografieze în pauzele dintre filme. Printre alții, a fotografiat vedetele momentului: Paul Newman, Salvador Dali și Audrey Hepburn. Și-a expus fotografiile și sculpturile în numeroase expoziții.

Cine a fost Gina Lollobrigida

Luigina „Gina” Lollobrigida s-a născut la data de 4 iulie 1927. A făcut parte dintr-o familie bogată. A fost atrasă de arte încă de când era mică și a început să studieze la Academia de Arte Plastice din Roma. În 1947, Lollobrigida a participat la Miss Italy unde a ajuns până în finală, pe locul III. Fotografia ei a ajuns în reviste. Regizorii o doreau în filme, bărbații o visau, femeile erau invidioase.

După acest succes, Lollobrigida a ajuns la Hollywood. În anul 1952 a devenit o adevărată stea în Franța, după rolul din filmul „Fanfan la Tulipe”. A urmat o lungă serie de filme, semnate de cei mai mari regizori ai vremurilor. Filmele pe care le-a făcut la Hollywood cu actori că Humphrey Bogart, Burt Lancaster, Tony Curtis, Anthony Quinn, Frank Sinatra, Yul Brynner, Rock Hudson, Sean Connery au propulsat-o într-adevăr la nivelul de stea internațională de film. Devenise, astfel, o celebritate la nivel mondial.

După primul mariaj, Gina Lollobrigida s-a iubit doar cu bărbați mai tineri

Gina Lollobrigida a fost măritată de la 22 de ani, cu doctorul sloven Milko Skofi, în 1949, dar au divorțat în 1971. Cuplul a avut un fiu, Andrea Milko. Adorată de bărbați, Lollo a avut numeroase relații amoroase. A fost mereu sensibilă la bărbații tineri. În 2006, ea a declarat: „Am avut întotdeauna o predilecție pentru bărbații mai tineri, pentru că sunt generoși, fără complexe …”

La vârsta de 79 de ani și-a făcut un iubit de 45 de ani.  Povestea Ginei Lollobrigida și a lui Javier Rigau, antreprenor, moștenitor al unei familii care a făcut avere în textile, a fost urmărită și comentată de întreaga Italie, atunci când totul a devenit public. Cei doi s-au căsătorit religios la Barcelona pe 29 noiembrie 2010, dar cad de acord să își păstreze independența. El avea atunci 49 de ani, ea, 83.

În final, actrița s-a îndrăgostit de grădinarul pe care l-a angajat la vila ei, Andrea Piazzola, care era și mai tânăr, iar pentru toate calitățile sale a fost „avansat”, mai întâi la statutul de șofer, apoi la cel de asistent personal, iar în final la cel de iubit. Cucerită de tânăr, actrița l-a numit pe Andrea Piazzolla directorul celor trei societăţi care îi gestionează averea. Mai mult, a început să se afișeze la brațul lui peste tot, la evenimente publice.

Cum a ajuns vedeta să se căsătorească… în lipsă, a doua oară

În 2013, la trei ani de la căsătoria din Barcelona, actrița rupe relația cu Javier și spune că nu s-a cununat niciodată cu el. A negat categoric că pe 29 noiembrie 2010 ar fi fost prezentă la Barcelona. Iar așa s-a descoperit incredibila poveste a cununiei. La Barcelona, pe 29 noiembrie 2010, o altă femeie, Maria Pilar Guimera Gabilondo, a reprezentat-o pe actriță ​​în fața preotului. Ea i-a înmânat preotului o procură semnată de Gina, prin care demonstra că ținea locul miresei.

„Gina a dorit ca uniunea noastră să rămână secretă. Diferența noastră de vârstă a stârnit criticile. Am fost numit băiat de jucărie, alergător de zestre… când sunt mult mai bogat decât ea! A luat exemplul Sophiei Loren, care se căsătorise prin procură cu Carlo Ponti”, a recunoscut Javier Rigau.

Însă Lollobrigida l-a acuzat pe al doilea soț de escrocherie și de fals, și i-a deschis proces. În fața instanței a spus că Javier i-a prezentat acea femeie ca pe un fan al ei, care voia un autograf. Iar ea i-a semnat pe o foaie goală. De cealaltă parte, Javier Rigau a susținut că Maria Pilar este o veche prietenă și că, cunoscând pe deplin situația, Gina a semnat procura în fața unui notar din Barcelona, ​​cu trei luni înainte de ceremonia religioasă.

În fața judecătorilor, actrița a susținut că l-a cunoscut pe Rigau în 2004, uitând că în interviurile mai vechi ea și-a descris dragostea la prima vedere pentru Javier, care s-a produs „în timpul unei petreceri a baronilor din Portanova, în 1984, la Monaco”, cu douăzeci de ani mai devreme.

Gina și Javier se cunoșteau au început relația când tânărul era adolescent

„Chiar ne-am cunoscut în 1976. Aveam 15 ani; ea, 48. Vă las să vă imaginați fericirea unui adolescent care descoperă bucuriile iubirii cu una dintre cele mai frumoase și dorite femei din lume… Chiar dacă, la vremea respectivă, în Spania ca și în Italia, nu era nimic ilegal cu privire la o aventură cu o persoană minoră, povestea noastră era greu de finalizat atunci. Abia aveam 18 ani când ea mi-a mărturisit că a rămas însărcinată cu mine, mi-a spus că a pierdut copilul, nu știu nici acum dacă să o cred”, a povestit Javier.

La capătul unui lung proces, transmis și de televiziunile din Spania și Italia, valabilitatea căsătoriei a fost recunoscută de instanță. Javier, însă, a părăsit vila din Roma, lăsând-o pe Gina alături de Andrea Piazzolla. Fostul grădinar a devenit stăpân pe domeniu. Și-a adus și partenera de viață în vila Ginei Lollobrigida și, a botezat-o pe fetița lor Gina. Relația vedetei cu tinerelul asistent a devenit însă controversată.

Actrița, pusă de fiu sub tutelă, după modelul Britney Spears

În 2021 Gina Lollo0brigida a fost pusă sub tutelă de fiul său, după o luptă crâncenă în instanță, la care s-a ajuns în urma poveștii de dragoste pe care actrița o avea cu Andrea Piazzolla. Când acesta a început să îi cheltuie milioanele, familia a înțeles că e nevoie să intervină. Fiul Ginei a explicat, atunci când a cerut instituirea tutelei, că încearcă să o protejeze pe mama sa de asistentul ei personal, care i-a devenit și iubit. Andrea Piazzola a fost acuzat că o manipulează pe actriţă.

În detrimentul propriei familii, nonagenara l-a numit pe junele Piazzola „marea ei fericire”. Ea a afirmat că Piazzola este ca un fiu pentru ea, „o persoană bună”. Atât de bună, încât fiul vedetei se teme că ar putea rămâne fără moștenire. Mai ales că tinerelul știe să profite de pe urma angajatoarei lui, și s-a îmbogățit deja.

Tinerelul iubit al Ginei s-a îmbogățit cu milioane de euro

Familia a descoperit că tânărul Andrea a cheltuit enorm de mulți bani din conturile actriței. În plus, sume importante au dispărut fără urmă. În schimb, el și-a achiziționat tot felul de mașini de lux, haine scumpe și accesorii. Concret, Andrea a fost acuzat că a furat peste 4,5 milioane de euro. În 2013, actrița și-a scos la licitație bijuteriile Bvlgari pentru care a obținut 5 milioane de euro. Gina și Piazzola au spus că această vânzare a fost destinată cercetării asupra celulelor stem. Însă ancheta cerută de fiul actriței a demonstrat că oamenii de știință au primit mai puțin de 1% din câștig.

De asemenea, trei apartamente din Roma, aparținând actriței, au fost vândute unei companii napolitane pentru 2,5 milioane de euro, sumă a cărei urmă a fost găsită în conturile bancare ale membrilor familiei lui Piazzola.

În același timp, în garajul vilei sale din din Via Appia Antica a apărut o colecție de mașini de lux: Ferrari Testarossa, Ford Shelby GT, Lamborghini, Jaguar și Ducati. S-au descoperit și plăți pentru cazări în palatele din Sardinia, călătorii cu elicopterul, festivalurile faraonice.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre