A murit Nelu Ploieșteanu și de câteva ore multă lume îl plânge. „A fost un artist de mătase”

A murit Nelu Ploieșteanu și de câteva ore multă lume îl plânge. „A fost un artist de mătase”
După moartea lui Nelu Ploieșteanu au apărut mai multe reacții din partea colegilor de breaslă. Maria Dragomiroiu a reacționat vineri dimineață.

Interpreta de muzică populară a vorbit despre faptul că Nelu Ploieșteanu nu credea în virusul ucigaș și că a refuzat să se interneze în spital de la început. A ajuns la medici când era deja prea târziu.

„Este o dimineață tristă, din păcate. Am auzit și eu din mass-media. Suntem șocați, la doar o săptămână după ce a plecat dintre noi Cornelia Catanga”, a declarat artista. Maria Dragomiroiu nu a avut decât cuvinte de laudă la adresa maestrului muzicii lautărești.

„Nelu Ploieșteanu în afară de faptul că a fost un artist mare care cânta foarte frumos, el cânta și la acordeon, a făcut să fie cunoscut, marele public îl iubea foarte mult.Era solicitat, era un om blând, care nu deranja pe nimeni. Am avut bucuria să fiu cu el în diferite spectacole, diferite petreceri. Un om de îl puneai la rana. Avea probleme de sănătate, fuma, nu a crezut…Toată familia mea e foarte tristă, o vinere neagră pentru noi”, a declarat Maria Dragomiroiu la Realitatea PLUS.

A murit Nelu Ploieșteanu și toți artiștii îl plâng

Și colega ei de breaslă a vorbit. Elena Merișoreanu a luat și o decizie. “S-a dus Cornelia, o mare cântăreață de muzică lăutărească, s-a dus și Nelu, of, Doamme, iartă-i și odihnește-i! Suntem mai săraci noi, care am fost colegi, dar și publicul. Este trist rău de tot!

Îmi pare tare rău! Îmi este frică să mă duc la înmormântare, abia am făcut rapelul. Dacă îl depun la capelă, undeva, și pot să merg noaptea, să depun o lumânare, e altceva.”, a declarat Elena Merișoreanu pentru Fanatik, precizând că, în perioada următoare, a decis să nu mai primească vizite sau să se expună pe holurile televiziunilor.

Și Maria Cârneci, care i-a fost marelui artist bună prietenă, a transmis un mesaj sfâșietor. „A mai pierit un prieten, un artist, nu m-aș fi gândit, pentru că tot timpul mă leagă o prietenie de 35 de ani cu Nelu Ploieșteanu. Era un lăutar, un artist de mătase. Niciodată nu intra pe scenă la voia întâmplării. Deși era bărbat, era atent la cele mai mici detalii, impecabil.

Ca om era de o educație și de o modestie cum rar întâlnim. Ți se rupe sufletul. O cunosc pe soție, îi cunosc copiii. Lasă multă durere, în lumea noastră a colegilor, dar mai ales a familiei”, a declarat artista de muzică populară într-o intervenție telefonică la B1 TV.

Dan Negru: „Am făcut cu nea Nelu audiențe uriașe”

Dan Negru se numără printre personalitățile care a interacționat de mai multe ori cu Nelu Ploieșteanu. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta susține că artistul de muzică populară l-a ajutat să facă audiențe de televiziune uriașe și istorice care nu vor putea fi egalate niciodată.

„S-a dus Ploiesteanu. Am făcut cu nea Nelu audiente de televziune istorice, d’alea uriașe, din golden-age-ul televziunii , imposibil de egalat vreodată.  Las mai jos un astfel de moment de lăutarie gold. Regele audientelor, zi-mi ora, ziua și vin!” așa-mi răspundea la telefon”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

A murit Nelu Ploieșteanu și toată România îl plânge

Jon Băiat Bun, alături de care nelu Ploieșteanu a cântat trap, cu Velea, a avut și el unn mesaj emoționant. Dumnezeu sa te odihnească în pace Maestre! A fost cea mai mare onoare să cânt alături de dumneavoastră”.

Drama vieții lui Nelu Ploieșteanu

Totodată, vedeta de la Antena 1 a vorbit și despre drama artistului de care nu foarte multă lume știe. Dan Negru susține că Mihăiță, fiul lui Nelu Ploieșteanu a rămas paralizat din copilărie. Deși medicii i-au recomandat artistului să îi cruțe suferința, Nelu Ploieșteanu a avut grijă de el până la vârsta de 32 de ani când acesta a murit.

„Povestea dramatică a lui Nea Nelu a fost alta. O spunea mereu… Mihaița, băiatul lui, a rămas paralizat la pat în copilărie și un medic i-a spus atunci: “Dacă vrei să scapi, fă-i un duş fierbinte și deschide geamurile. O să-l traga curentul şi o să moară”.  Nea Nelu, tatăl, spunea îngrozit povestea. Și-a îngrijit copilul toată viața, până la 32 de ani când i s-a prăpădit. Azi, Nea Nelu s-a reîntâlnit cu Mihăiță….”, a mai scris Dan Negru pe Facebook.

Sursa foto: Instagram

Doi maidanezi salvați din România trăiesc acum aventura vieții lor. Sunt vedete într-un turneu în Europa